Najlepší kamarát Eda Sheerana, britský pesničkár Passenger, odohrá 18. augusta na Hrade Devín takmer dvojhodinový koncert. Ako prezradil organizátorom, deň predtým si chce zahrať dve-tri pesničky aj v uliciach Bratislavy.

Mike Rosenberg alias Passenger patrí k najúspešnejším spevákom súčasnosti a jeho hitovku Let Her Go vďaka hustým rotáciám poznajú aj tí poslucháči slovenských rádií, ktorým jeho meno nič nehovorí. Spevák napriek globálnemu úspechu s nostalgiou spomína na staré časy, keď si zarábal na živobytie pouličným muzicírovaním. Práve skromné začiatky ho spájajú s najväčšou britskou pesničkárskou hviezdou súčasnosti Edom Sheeranom. Obaja sa pred nastúpením do kolotoča hudobného biznisu dlhé roky živili muzicírovaním na uliciach európskych a amerických miest a dnes sú najlepšími priateľmi.

Sympatický hudobník, ktorý už 18. augusta vystúpi na Hrade Devín, si chce obdobie pred veľkou slávou pripomenúť aj na Slovensku. Organizátorom koncertu totiž adresoval nezvyčajnú požiadavku: deň pred koncertom si chce zahrať dva-tri songy aj v uliciach Bratislavy. Pouličné vystúpenie by sa malo konať pri Michalskej bráne a spevák chce aj touto formou pozvať ľudí na devínsky koncert.


Ďalšou novinkou je, že po konzultáciách s manažmentom speváka sa mierne obmenilo zloženie predskokanov na Devíne. Pred Passengerom zahrá na jeho žiadosť austrálsky pesničkár Stu Larsen a koncert otvorí o osemnástej minuloročný bratislavský objav Genius Locci, ktorý spravil na Passengera veľký dojem. Pôvodne pritom namiesto Larsena v programe podujatia figurovali bratislavská legenda Kosa z nosa a českí Mňága a Ždorp.

Počet predskokanov sa znížil aj preto, že headliner plánuje na Devíne odohrať takmer dvojhodinový set. Zložený bude jednak zo starých hitoviek, ale aj z noviniek z ostatných dvoch štúdiových nahrávok Whispers (2014) a Whispers II (2015). "Myslím že je to môj najlepší a najpozitívnejší album. Sú tam aj veci ako samota a smrť, ale ak by tam neboli, nebol by to Passengerov album," povedal o najnovšom albume vydanom v apríli tohto roka.

Passenger, ktorého prirovnávajú k Bobovi Dylanovi a duu Simon & Garfunkel, má celkovo na konte šesť albumov a už teraz pripravuje ďalší. Podľa organizátorov sa tohto mimoriadne aktívneho a vyťaženého umelca podarilo na Slovensko dotiahnuť po dvoch rokoch rokovaní, pričom definitívne rozhodnutie padlo po tom, ako speváka očarili fotografie Hradu Devín.

Lineup koncertu:

18:00 - Genius Locci
19:00 - Stu Larsen
20:00 - Passenger

Pozrite si čerstvo vydaný videoklip k singlu When We Were Young a ukážky z tvorby predskokanov:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole. Viac podrobností nájdete oficiálnej stránke www.orepole.sk.

Súvisiaci interpreti: Passenger