Britská speváčka kosovského pôvodu Rita Ora debutuje so skladbou How We Do (Party) na prvom mieste britského singlového rebríčka. Podarilo sa jej to už tretí raz v kariére. Predtým bodovala ako hostka v skladbe Hot Right Now od DJa Fresha, neskôr aj s vlastným singlom R.I.P. (feat. Tinie Tempah).

Nový singel How We Do (Party) dvadsaťjedenročnej rodáčky z Prištiny, ktorá je jedným z najväčších tohtoročných objavov na britskej scéne, pochádza z jej pripravovaného debutového albumu Ora. Rita Ora, ktorá svoj debut vydá 27. augusta na Jay-Zho značke Roc Nation, vytlačila z prvého miesta rapera Wileyho so skladbou Heatwave. Tej patrí aktuálne druhá pozícia.

Na trojke debutuje speváčka Emeli Sandé so skladbou Read All About It Pt. 3, ktorá zaznela počas záverečného ceremoniálu olympijských hier v Londýne. Vystúpenie pomohlo aj jej debutovému albumu Our Version Of Events (2012), s ktorým sa po dlhšom čase vrátila na vrchol albumového rebríčka.

Z vystúpenia na tomto ceremoniáli profitovala aj kapela Elbow, ktorej singel One Day Like This sa posunul zo 126. miesta až na štvrté. Rovnako pôsobivý skok smerom nahor zaznamenali Elbow aj so štyri roky starým albumom The Seldom Seen Kid (2008), ktorý sa posunul zo 139. miesta až na šieste.

Okrem Rity Ory a Emeli Sandé sa do top 10 singlového rebríčka dostali aj ďalšie tri novinky - speváčka Kate Bush s piesňou Running Up That Hill na šestke, americký spevák a raper Trey Songz so skladbou Simply Amazing na osmičke a americký producent Porter Robinson so singlom Language na deviatke. Medzi albumami je jedinou novinkou v Top 10 eponymný debut írskeho speváka Ryana O'Shaughnessyho (9. miesto). 

Pozrite si aktuálnu Top 20 britského singlového a albumového rebríčka

Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com. 

Zdroj: SITA
Foto: Rocnation.com/ritaora

Súvisiaci interpreti: Rita Ora