Anglický spevák Morrissey zverejnil skladbu Spent The Day In Bed. V jej texte sa dozvedáme, že zostať celý deň v posteli je super, ale bývalý frontman legendárnej skupiny The Smiths v žiadnom prípade neodporúča pozerať pritom správy.

Novinka, ktorá mala premiéru na BBC 6 Music, je ukážkou z pripravovaného albumu Low in High School. Päťdesiatosemročný muzikant ho plánuje vydať 17. novembra. Nahrávka vyjde vo vydavateľstve BMG, s ktorým Morrissey nedávno podpísal novú zmluvu. Pesničky na svoj jedenásty sólový album nahral v štúdiách La Fabrique vo Francúzsku a Forum v Ríme. O produkciu sa postaral Joe Chiccarelli, s ktorým predtým spolupracovali napríklad Frank Zappa, The Strokes, Beck či The White Stripes.


Morrissey, celým menom Steven Patrick Morrissey, sa na hudobnej scéne pohybuje od konca 70. rokov. S kapelou The Smiths vydal v rokoch 1984 až 1987 štyri štúdiovky, pričom všetky sa umiestnili na prvom alebo druhom mieste britského albumového rebríčka. Po rozpade skupiny odštartoval sólovú kariéru. Do roku 1997 vydal šesť sólových albumov, ktoré obsahovali skladby ako SuedeheadPiccadilly PalareThe More You Ignore MeThe Closer I Get alebo Alma Matters.

Následne sa na pár rokov odmlčal, no po návrate bol ešte úspešnejší. V roku 2004 vydal comebackovú nahrávku You Are The Quarry obsahujúcu singel Irish Blood, English Heart. Nasledovali albumy Ringleader Of The Tormentors (2006), Years Of Refusal (2009) a World Peace Is None Of Your Business (2014). V roku 2013 vydal životopis Autobiography a predvlani debutový román List Of The Lost.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/Morrissey

Súvisiaci interpreti: Morrissey