Po úspechu spoločného severoamerického turné s názvom Blame Canada sa pop-punkové legendy Sum 41 a Simple Plan z krajiny javorového listu rozhodli spojiť sily aj v Európe a už tento týždeň opäť vyrážajú na turné. Keďže obe kapely oslavujú 20. výročie svojich najslávnejších albumov, program bude postavený najmä na hitoch z tohto obdobia a pôjde o veľkolepú šou.

Bratislavská zástavka očakávaného turné sa odohrá v dobre známej Incheba Expo Arene v Bratislave už vo štvrtok 6. októbra. Od organizátora a manažmentov kapiel vieme, že pár dní pred štartom turné má väčšina miest takmer vypredané kapacity. Inak tomu nie je ani v Bratislave, preto sa s kúpou vstupenky poponáhľajte. Nájdete ich v sieti Predpredaj.sk.

Brány sa otvoria už o 17:00 a návštevníci budú mať hodinu do začiatku koncertu prvého interpreta. Akoby nestačilo, že uvidíme špičku kanadského pop punku, program otvorí veľmi špeciálny support. Cassy Brooking, umeleckým menom Cassyette, je anglická skladateľka a speváčka, ktorej kariéra nabrala raketový štart.

Už so svojím prvým provokatívnym singlom Jean z roku 2019 spôsobila rozruch a médiá ju označujú za elektro-popovú princeznú. K tomuto populárnemu žánru navyše primiešala poriadnu dávku punku s nu metalom a hneď mala zabezpečenú účasť na prestížnom Download Pilot festivale, kde vystúpila po boku Franka Cartera a jeho Rattlesnakes. S touto formáciou tiež absolvovala turné a nahrali spolu singel Off With His Head. Určite sa oplatí prísť včas a pozrieť si jej krátku a intenzívnu energickú šou.

 
O 19:00 už bude pódium patriť skupine Simple Plan. Jej debutový a multiplatinový album No Pads, No Helmets... Just Balls má 20 rokov a to je dôvod na poriadnu oslavu so všetkými fanúšikmi kapely. Oslávenec bude určite tvoriť hlavnú časť programu, a preto je isté, že sa môžeme tešiť na také klasiky ako I'm Just a Kid, I'd Do Anything alebo Perfect.

Určite sa však pri tvorbe setlistu nezabudne ani na tohtoročnú albumovú novinku s vtipným názvom Harder Than It Looks. Nachádza sa na nej napríklad aj duet s frontmanom hlavnej hviezdy večera Sum 41, Deryckom Whibleym, s názvom Ruin My Life. Prídťe sa na vlastné oči presvedčiť, či si ju spolu zaspievajú aj v Bratislave.



Po niečo vyše hodine plnej hitov od Simple Plan príde na scénu jedna z najslávnejších pop-punkových kapiel vôbec - Sum 41. Tá má vo svojej diskografii rovnako starého oslávenca a zhodou okolností ide takisto o jej najúspešnejší album, Does This Look Infected?. Ale keďže sa celé turné volá Does This Look All Killer No Filler, do programu Sum 41 zaradili aj svoj nemenej slávny debut.

Kapela má na konte toľko hitov, že zahrať ich všetky v jednom 90-minútovom koncerte je možné, no našťastie sa väčšina tých najpamätnejších nachádza práve na týchto dvoch albumoch, takže si pripravte hlasivky na refrény v skladbách ako Fatlip, In Too Deep, Motivation, The Hell Song a Still Waiting. Okrem toho je v stálej zostave naspäť charizmatický gitarista a spevák Dave Baksh.



Frontman Sum 41 Deryck Whibley prezradil, že s kapelou aktuálne pripravujú nový album, ktorý by sa mal volať Heaven & Hell. Ako názov napovedá, album bude mať dve časti a každá bude v inom štýle. Pop-punkové klasiky, na aké sme u kapely zvyknutí, budú na Heaven. Druhá časť Hell by mala byť čisto metalová, údajne pôjde o najtvrdšie skladby v histórii kapely. Nechajme sa prekvapiť, či nejaká ochutnávka zaznie aj počas koncertu v Inchebe.

Pozrite si aktuálny video odkaz pre fanúšikov, v ktorom Deryck približuje kreovanie setlistu na turné:


Organizátori koncertu mysleli aj na návštevníkov, ktorí sa budú po skončení ponáhľať na spoje. Tí môžu byť bez obáv, pretože celá šou skončí v čase, kedy bude ešte bez problémov premávať mestská hromadná doprava a takisto aj medzimestská, čiže každý by sa mal v pohode dostať tam, kam potrebuje. Žiadne výhovorky v tomto prípade jednoducho nie sú na mieste, takže si pop-punkový koncert roka určite nenechajte ujsť.

Časový harmonogram koncertu:

17:00 - otvorenie brány
18:00 - Cassyette
19:00 - Simple Plan
20:30 - Sum 41

Vstupenky:  

Všetky podrobnosti a aktualizované informácie o koncerte nájdete na Facebook evente.

Zdroj: CS Music Factory (Hudba.sk edit)

Súvisiaci interpreti: Simple Plan, Sum 41