Singlom Do neba volám sa slovenská speváčka Michaella postavila tvárou v tvár novej skúsenosti, s ktorou doteraz neprišla do kontaktu. V skladbe sa síce vcítila do fiktívneho príbehu, no ako sama priznala, hlboko ju to zasiahlo.

"Keď Randy urobil hudbu a prvýkrát som si ju vypočula, prišla som s nápadom, aby bola pesnička smutná. Doteraz som sa stále snažila robiť pozitívne veci, ale občas sa v živote nevyhneme aj situáciám, ktoré nás zasiahnu práve hĺbkou smútku," uviedla Michaella.

Na skladbu z dielne Vlada 'Randyho' Gnepu napísala text Ivana Drábová, ktorú Michaella oslovila. "Na texte sme nemuseli absolútne nič meniť - všetko sadlo na prvýkrát. Myslím si, že Ivana pochopila moje pocity naozaj dokonalým spôsobom," dodala speváčka.

Najväčšia výzva však na ňu čakala až v štúdiu, kde potrebovala interpretovať situáciu, ktorú na vlastnej koži nikdy nezažila. "Keď sme začali nahrávať, chýbala mi v štúdiu atmosféra, ktorá by mi pomohla vcítiť sa do textu tak, ako som si to predstavovala. Musela som si preto predstaviť konkrétnu situáciu. Až vtedy som dokázala spievať so smútkom v hlase," priznala Michaella.

Michaella - Do neba volám

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Imrich Makó, PR a produkčný manažér.

Súvisiaci interpreti: Michaella