Už je to skoro rok, čo skupina Support Lesbiens takmer ukončila svoju činnosť. Našťastie sa v obnovenej zostave kapela udržala pri živote a vracia sa na pódiá rovno s novým albumom, ktorý vyjde už 28. októbra.

Support Lesbiens momentálne tvoria Czenda Urbánek, Radek Tomášek, Filip Fendrych a Jan And, ktorí stoja po boku Hynka Tomana. Ten zostal v kapele ako jediný z pôvodnej zostavy po prepieranom konflikte medzi bývalými členmi. Súčasná podoba Support Lesbiens tak prináša nový pohľad na tvorbu kapely a taktiež čerstvú energiu. 

"Tohle album vznikalo v úplně jiné atmosféře, protože jsme v první řadě přátelé. Všichni makali, nosili nápady, zkrátka bylo vidět, že nás to dohromady baví a dobře se doplňujeme. A to i přesto, že každý z kluků poslouchá trochu jinou muziku, což se ve výsledku projevilo pozitivně v žánrové pestrosti desky," pochvaľuje si prácu na novej nahrávke Hynek Toman, ktorý album s dlhočizným názvom Leave A Message +420 602 30 30 35 produkoval a spolu s Ecsonom Waldesom doviedol do finálnej zvukovej podoby.

Novinka Leave A Message je zaujímavá okrem hudby aj pre svoj názov. Titul albumu dopĺňa telefónne číslo 602 30 30 35, ktoré bude v deň vydania albumu uvedené do prevádzky a na ktorom si fanúšikovia s kapelou budú môcť vzájomne vymieňať odkazy. Túto tému členovia kapely ešte okorenia novými informáciami, ktoré zaznejú na nadchádzajúcich krstoch - 27.11. v Ostrave v klube Garage, 4.12. v Prahe v Paláci Akropolis a 11.12. V Brne v Semilasse.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Kateřina Dědková, PR manažérka kapely. Správa bola redakčne skrátená.

Foto: Petr Kurečka

Súvisiaci interpreti: Support Lesbiens