Americká hip-hopová hviezda Busta Rhymes sa bude musieť za svoje nedávne priestupky voči zákonu zodpovedať pred súdom.

Navyše sa bude musieť zúčastniť až štyroch samostatných pojednávaní po tom, čo manhattanský sudca zamietol zlúčenie jeho priestupkov do jedného prípadu. Busta Rhymes, občianskym menom Trevor Tahiem Smith, bol obvinený z riadenia osobného automobilu pod vplyvom alkoholu a jazdenia napriek odobratiu vodičského preukazu. Ďalším previnením, ktorého sa 34-ročný rapper dopustil ešte začiatkom roka, bolo fyzické napadnutie jeho, dnes už bývalého, šoféra, ktorého v rámci sporu o výplate bil a kopal. Podobný zážitok mal na istom festivale i jeden z fanúšikov, ktorý údajne opľul jeho auto.

Napriek tomu, že požiadavke zlúčiť tieto priestupky do jediného pojednávania súd nevyhovel, všetky štyri prípady sa budú riešiť v rýchlom slede od 5. septembra. Bustov obhajca, Scott Leemon, sa v nich pokúsi zmierniť trest ročného väzenia, ktorého odsedenie bolo hviezde „ponúknuté“ na pokrytie všetkých štyroch priestupkov.

Stálica hip-hopového neba sa presadila najmä vďaka hitom "Gimme Some More", "Break Ya Neck" a najmä "Turn It Up" s vysamplovanou úvodnou zvučkou seriálu Knight Rider. Mainstreamovému publiku sa predstavil prostredníctvom spolupráce s hviezdami ako Mariah Carey, Pussycat Dolls či Janet Jackson. Na svojom konte má 7 štúdiových albumov a práve na september chystá vydanie nového albumu ‘Before Hell Freezes Over’, na ktorého produkcii sa podieľajú super-producenti ako Timbaland, Dr. Dre a J Dilla. To, či sa po jeho vydaní vydá na turné alebo skončí v base je momentálne otázkou pre jeho právnika a súd v Manhattane.

Zdroj: music-news.com, wikipedia.org