Britské vydavateľstvo Rough Trade Records, ktoré už takmer 30 rokov zastrešuje alternatívne a indie rockové hudobné projekty sa stalo súčasťou väčšej skupiny nahrávacích spoločností a vydavateľstiev Beggars Group.

Britské vydavateľstvo Rough Trade Records, ktoré už takmer 30 rokov zastrešuje alternatívne a indie rockové hudobné projekty sa stalo súčasťou väčšej skupiny nahrávacích spoločností a vydavateľstiev Beggars Group.

Na labeli Rough Trade vyšli nahrávky alternatívnych skupín ako The Smiths, The Strokes, Babyshambles, či Belle & Sebastian. Rough Trade Records pôsobí ako nezávislé vydavateľstvo, ktoré vedie jeho zakladateľ Geoff Travis spolu s Jeanette Lee a niekoľkými minoritnými vlastníkmi, medzi ktorých donedávna patrilo aj vydavateľstvo Sanctuary Records. Práve jeho podiel sa však prednedávnom rozhodli odkúpiť predstavitelia spoločnosti Beggars Group, ktorá zoskupuje niekoľko britských nezávislých labelov.

Členmi tejto skupiny sú napríklad XL Recordings (The Prodigy, Basement Jaxx, The White Stripes, Dizzee Rascal, RJD2), Mo'Wax Records (DJ Krush, DJ Shadow, Andrea Parker, Air), Mantra Records (Natacha Atlas, Saint Etienne) a mnoho ďalších. To robí z Beggars Group v súčasnosti najväčšiu a najvplyvnejšiu nezávislú vydavateľskú spoločnosť vo Veľkej Británii.

Pričlenenie Rough Trade k tejto skupine prinesie so sebou pozitívnu zmenu – vydavateľstvo sa zbaví niekoľkých administratívnych povinností, ktoré posunie centrále v Beggars Group. Geoff Travis a Jeannette Lee veria, že táto fúzia bola dobrým krokom: "Pokračovať ako plne nezávislé vydavateľstvo, navyše s podporou Beggars Group, je to najlepšie čo sa nám mohlo prihodiť. Skutočne sa tešíme na to, čo prinesie budúcnosť a na príležitosť dať svetu nové nahrávky a umelcov."

Spokojnosť vyjadril i Martin Mills, manažér Beggars Group: "Výzve spojenia úžasného hudobného dedičstva Rough Trade s tým naším nebolo možné odolať. Ich pripojenie k tomu všetkému, čo sa už v našej skupine vydavateľstiev deje, je pre nás predpokladom veľmi vzrušujúcej budúcnosti."

Najbližším releasom Rough Trade bude debutový album kanadskej formácie Five Roses s názvom 'Miracle Fortress', ktorý je naplánovaný na 30. júla.

http://www.roughtraderecords.com

http://www.beggars.com


Zdroj: Nme.com