Írska speváčka Sinead O'Connor verejne obvinila amerického prezidenta Georga W. Busha z toho, že robí kresťanstvu zlú povesť. Autorka hitu 'Nothing Compares To You' pritom sama pred rokmi pobúrila kresťanskú verejnosť roztrhnutím fotky pápeža Jána Pavla II. v priamom prenose v jednej z amerických televízií.

Za svoj čin z októbra 1992 sa pápežovi Jánovi Pavlovi II. prostredníctvom talianskeho týždenníka Vita verejne ospravedlnila a priznala, že to bolo "absurdné gesto rebelského dievčaťa". Zároveň dodala, že sa síce viere vzoprela ale stále bola s ňou. Neskôr ju írsky biskup Michael Cox kontroverzne vysvätil za kňažnú, čo Vatikán odmietol.

Dnes však Sinead, napriek svojej rozporuplnej kresťanskej minulosti, tvrdí, že v posledných rokoch je to najmä americká politika, ktorá robí kresťanstvu zlé meno: "Na náboženstve je veľa krásneho. Ale existuje množstvo idiotov, ktorí ho nesprávne interpretujú. Napríklad ľudia ako Bush, ktorí robia kresťanstvu hanbu."

40-ročná speváčka, ktorej nový album 'Theology' je venovaný láske a mieru, sa nedávno pridala k jamajskému náboženskému hnutiu Rastafari.


Zdroj: Contactmusic.com