Ale len v prípade, ak Kanye West predá viac kópií svojho nového albumu ako on. Albumy oboch raperov vyjdú zhodne 11. septembra.

Vydanie albumu 50 Centa s názvom 'Curtis', bolo pôvodne naplánované na 26. júna, neskôr mal vyjsť 4. septembra a napokon bol posunutý ešte o týždeň neskôr. Kanye West, podobne ako 50 Cent, vydáva svoj v poradí tretí album - 'Graduation'. Jeho pôvodný dátum vydania, 18. september, v júli taktiež presunul na 11. september. Odvtedy sa v Amerike nehovorí o ničom inom, len o veľkom súboji v predajnosti medzi Fiftym a jeho rovnako známym rivalom z hip-hopovej scény.

Iniciátorom šumu medzi rapermi, ich vydavateľstvami Def Jam (Kanye West) a Interscope (50 Cent), ale i fanúšikmi je hlavne 50 Cent, ktorý príležitosť využil na mediálne výzvy Kanye Westa do battlu (slovného súboja). Minulý týždeň si mali dokonca o vzniknutej situácii podebatovať v televíznej relácii na spôsob kampane pred prezidentskými voľbami. Nakoniec sa tak nestalo – Kanye West pre MTV na tému debaty reagoval: "O čom mám debatovať? Radšej pôjdem do štúdia a budem robiť hudbu. Keď som počul to o tej debate, pomyslel som si, že je to poriadna blbosť."

Kanye West, ktorý je na rozdiel od 50 Centa známy ako "conscious rapper" (uvedomelý raper), vyjadril svoj postoj k celému haló slovami: !To, že Fiftyho i môj album vychádzajú naraz, znamená pre mňa, že všetci sú víťazmi, lebo pribudne veľa dobrej hudby v ten istý deň."

Fifty sa však i naďalej pokúša z vydania svojho albumu súčasne s Westovým spraviť udalosť, ktorá má snáď zatieniť i pád dvojičiek. V rozhovore pre SOHH.com vyhlásil: "Poďme zdvihnúť latku. Ak Kanye West 11. septembra predá viac kópií ako 50 Cent, prestanem robiť hudbu. Budem naďalej pracovať so svojimi ostatnými umelcami, ale už nikdy nevydám sólový album."

50 Cent, vlastným menom Curtis James Jackson III, je na tom s predajnosťou historicky lepšie. Z jeho posledného albumu, ‘The Massacre’, sa predalo len za prvý týždeň 1,4 milióna kópií a stal sa aj najpredávanejším albumom roka 2005. Bez ohľadu na konečný výsledok, mu však Kanye West môže za takéto vyhlásenie už teraz poďakovať. Určite sa nájde množstvo ľudí, ktorí si jeho album kúpia len preto, aby Fiftyho gangsta rap už nikdy nemuseli počúvať.


Zdroj: NME.com, MTV.co.uk