BRATISLAVA 13. augusta (SITA/AP) - Približne dve desiatky imitátorov Elvisa Presleyho v napasovaných ligotajúcich sa nohaviciach a športových sakách z päťdesiatych rokov, pobehovali po pódiu v Memphise, kde sa konalo otváracie kolo súťaže s puncom oficiálneho požehnania priamo z Gracelandu.

Desiatku finalistov oznámi manažérska spoločnosť Elvis Presley Enterprises v piatok, po týždňovej oslave tridsiateho výročia smrti kráľa rock 'n' rollu. Médiá vnímajú súťaž ako veľkú zmenu v zmýšľaní gracelandských manažérov, ovládajúcich jeho bývalú memphiskú rezidenciu a centrum biznisu so všetkým, čo sa týka Elvisa, s ročným 40-miliónovým dolárovým obratom (982 miliónov Sk).

Od smrti umelca, 16. augusta 1977, tisícky jeho imitátorov, ktorí vystupovali v koncertných sálach, či baroch po celom svete absolútne ignorovali. Nová spoločnosť, CKX, kontrolujúca Elvis Presley Enterprises však tento postoj zmenila. Asi dvadsať umelcov, ktorí neznášajú označenie "imitátor", sa do Memphisu dostali vďaka víťazstvám v kvalifikačných súťažiach.


Zdroj: SITA