Talianskeho operného speváka Luciana Pavarottiho v sobotu prepustili z nemocnice. Hospitalizovali ho pred vyše dvoma týždňami s vysokými horúčkami.

V prepúšťacej správe lekári z nemocnice v Modene uviedli, že Pavarotti podstúpil všetky potrebné diagnostické testy. Jeho stav sa krátko po hospitalizácii (8. augusta) zlepšil a očakávalo sa, že bude môcť nemocnicu opustiť v priebehu niekoľkých dní. Klinika však minulý týždeň oznámila, že sa pobyt slávneho tenora v nemocnici predĺži, nakoľko lekári napriek ústupu horúčok trvajú na vykonaní série kompletných testov.

Ďalšie podrobnosti talianskym médiám odhalené neboli, lekári však potvrdili, že liečba Pavarottiho zdravotných ťažkostí i testy prebiehali v oddelení pre pacientov s rakovinou. 71-ročný spevák bojuje s rakovinou pankreasu od minulého roka, kedy lekári v jeho tele objavili nádor. V júli podstúpil v New Yorku operáciu na jeho odstránenie. Napriek tomu, že manažér operného sólistu po operácii oznámil, že operácia bola úspešná, Pavarotti sa z nej dlho zotavoval a na koncertné pódiá sa zatiaľ nevrátil.

Zdroj: Undercover.co.au, Cbc.ca