Elektronické duo Daft Punk v novembri vydá unikátny kúsok. Po troch úspešných štúdiových albumoch si francúzska producentská dvojica zaknihuje aj druhý live album.

Album s názvom 'Alive 2007', ktorý by sa mal na pultoch obchodov objaviť 2. novembra, je záznamom tohtoročného vystúpenia v parížskej hale Palais Omnisports de Paris-Bercy. Tento koncert zo 14. júna bol jednak návratom formácie zo svetového turné, no pre Parížanov bol určite obrovskou udalosťou, pretože svetoznáme duo hralo vo svojom rodnom meste vôbec po prvý krát za posledných 10 rokov. "Sme z Paríža a nehrali sme tam 10 rokov. Musela to byť výnimočná udalosť pre ľudí, ktorí tam boli, tak ako aj pre nás," povedal pre Billboard Thomas Bangalter, polovica producentského dua.

Daft Punk si túto udalosť pripomenie vydaním live albumu, ktorého štandardná verzia ponúkne 25 skladieb. Vyjde však aj limitovaná verzia, ktorá bude doplnená o druhý disk s ďalšími piatimi skladbami a špeciálnym videoklipom ku skladbe 'Harder, Better, Faster, Stronger'. Video je poskladané zo záberov fanúšikov na koncerte v newyorskom Brooklyne. Thomas Bangalter v rozhovore prezradil ako nový klip vznikol: "Je to montáž videozáznamov 250 kamier ľudí z obecenstva. Nechali sme sa inšpirovať filmom 'I F***in’ Shot That' od Beastie Boys, akurát sme spravili krátke štvorminútové video k jednej skladbe."

Súčasťou špeciálnej limitovanej edície albumu 'Alive 2007' bude okrem bonusového CD aj 50-stranový booklet s fotografiami z turné.

Zdroj: Music-news.com, Billboard.com