Skalica si počas tradičných Skalických dní od 14. do 16. septembra pripomenie 635. výročie povýšenia na slobodné kráľovské mesto. Súčasťou tradičného v historickom duchu zachovaného jarmoku budú tri hudobné scény a bohatý sprievodný program.

Počas Skalických dní bude do historického centra platený vstup. Na návštevníkov budú čakať remeselníci v rovnakých, dobovo vyzdobených stánkoch, kde budú predávať len po domácky vyrobený tovar. Organizátori budú vo zvýšenej miere dbať o čistotu stánkov s občerstvením, v ktorých budú predávajúci výlučne v bielom.

Na Veľkej scéne, ktorá bude určená predovšetkým mladšiemu publiku, sa v piatok predstaví Zuzana Smatanová, v sobotu Polemic, Peter Cmorik, Janko Slezák a v nedeľu Pavol Hammel či SĽUK. V sobotu a nedeľu sa na Ľudovú scénu postavia Záhorácki muzikanti, DH Skaličané, CH Skaličan či Jožka Šmukař s cimbalovou muzikou. Pripravená bude aj Folková scéna, ktorá sa v nedeľu premení na Detskú scénu. V priebehu troch dní vystúpi vyše 80 interpretov a hudobných telies.

Medzi jednotlivými koncertmi pripravujú organizátori množstvo súťaží o malé i hodnotné ceny. V sobotu sa môžu návštevníci tešiť na dva historické sprievody mestom, pričom večerný osvetlí ulice mesta pochodňami. Po ňom sa môžu zúčastniť na upálení čarodejnice.

Zdroj: skalickedni.sk