Dlhoočakávaný súboj predajnosti albumov 50 Centa a Kanye Westa, ktorý sa začal ich vydaním v utorok 11. septembra, zatiaľ vyznieva lepšie pre Kanyeho.

50 Cent v snahe vyhrotiť súboj svojho albumu 'Curtis' s albumom svojho najväčšieho rivala pred niekoľkými týždňami povedal, že pokiaľ Kanyeho 'Graduation' dosiahne počas prvého týždňa lepšiu predajnosť, skončí s hudbou. Podľa predbežných výsledkov zverejnených na stránke magazínu Billboard.com Kanyeho album priebežne vedie so 781 tisíc predanými kópiami oproti 603 tisíc predaných kusov albumu 50 Centa. Podľa sľubu by teda, ak sa do utorka skóre neobráti, mal Fifty skončiť s hudbou, čím by iste mnohých potešil.

V rozhovore pre MTV 50 Cent, vlastným menom Curtis Jackson, povedal: "Kanye West počas celej svojej kariéry nepredal toľko albumov ako ja len s mojím prvým albumom." Na otázku ohľadne svojej zlej situácii v aktuálnom súboji odpovedal: "Už mám hotových 80% skladieb k ďalšiemu albumu, ktorý by sa mal volať 'Before I Self Destruct'. Ale keď 'Curtis' neporazí 'Graduation', nebudem tomu projektu robiť žiadnu propagáciu, lebo by to pre mňa znamenalo, že moja predchádzajúca práca bola bezvýznamná."

Fifty sa ku svojej nelichotivej situácii vyjadril i v rozhovore pre Billboard: "Mnohí ľudia, ktorí ma predtým podporovali, si teraz môj album nekúpili. Vtedy som na nich tak zapôsobil, že som si tým nasadil vysokú latku kvality. Keby niekto iný vydal hudbu ako ja, bol by to veľký hit. Odo mňa však čakajú súčasnú najhorúcejšiu hudbu a ak to nie je ono, tak sa odo mňa odvrátia, až kým to neprinesiem. Ešte som v hudobnom biznise len 4 roky a už dostávam od ľudí takéto reakcie. To je úžasné, nie?"

Pre Billboard prezradil, že ak súboj s Kanye Westom prehrá, jeho partia G-Unit bude vydávať všetky albumy presne v rovnaký deň ako Kanyeho vydavateľstvo Def Jam, ktorému šéfuje najbohatší raper sveta Jay-Z.

Zo súboja si chcel vystreliť populárny country spevák Kenny Chesney. Ten v polovici augusta vyhlásil, že ho udivuje, ako si raperi myslia, že je to len medzi nimi a nikto si nevšimol, že aj jemu vychádza album 11. septembra. Tým, že na seba takto upozornil sa zapojil do ostro sledovaného súboja predajnosti, avšak zatiaľ za oboma rapermi s niečo vyše 200 predanými nosičmi ďaleko zaostáva, napriek tomu, že mnohí verili, že ich oboch strčí do vrecka.

Konečné výsledky, ktoré rozhodnú o osude kariéry 50 Centa, budú k dispozícii koncom týždňa.

Zdroj: Billboard.com, Nme.com