Rančík u Kanga pozýva na ďalšie skvelé koncerty. Tento týždeň je opäť plný zaujímavých mien v žánroch latino, jazz, oldies, country a rock. Utorok 25.9. - Quarteto El Poderoso - latino v Rančíku

Rančík u Kanga pozýva na ďalšie skvelé koncerty. Tento týždeň je opäť plný zaujímavých mien v žánroch latino, jazz, oldies, country a rock.

Utorok 25.9. - Quarteto El Poderoso - latino v Rančíku

Pôvodne mal Rančík hostiť dievčenskú kubánsku kapelu Azucar Negra. Kapela nemôže nakoniec prísť, ale my sme veľmi radi, že sa nám podarilo na poslednú chvíľu pozvať ďalšiu výbornú latino kapelu Quarteto El Poderoso, štyroch špičkových muzikantov, ktorí mimo iného pôsobia aj v známej skupine Mango Molas a v salsovej skupine Mango Salseros. Quarteto El Poderoso sa zameriava na interpretáciu hudby Latinskej Ameriky v komornom obsadení. Hudobná produkcia skupiny zahŕňa štýly ako son, bolero, guajira, salsa, bossanova, samba, či latin jazz.

Streda 26.9. - Funny Fellows a Zuzana Haasová

V stredu vystúpi v priestore Rančíka od 20tej hodiny zaujímavá kapelka Funny Fellows a Zuzana Haasová. Kapela je známa interpretáciou old-timových a swingových skladieb, v štýle 20 - 40tych rokov v originálnom prevedení s dobovými nástrojmi a kostýmami. Repertoár Funny Fellows je široký — obsahuje takmer všetky európske národné vplyvy a etnické prvky charakteristické pre old time. Nepovšimnuté nezostali ani piesne slovenskej hudobnej scény, ktoré vplyvom old time vznikli na začiatku štyridsiatych rokov. Sympatický je pokus o autorské texty, ktoré podobne ako aranžmány podčiarkujú motto "snažíme sa hrať tak, ako by to hrali hudobníci v kaviarni v roku 1920".

Štvrtok 27.9. Johnny Cash Revival alias Róbert Šimek s kapelou!

Poznáte slovenského Johnny Casha? Ešte nie? Príďte sa s ním zoznámiť tento štvrtok 27.9. o 20tej hodine do Rančíka, kde vystúpi Johnny Cash Revival. Róbert Šimek už vyše 25 rokov interpretuje slávne skladby legendy americkej country music, svetoznámeho Johnnyho Casha. Úspešne účinkuje na festivaloch a koncertoch po celej Európe. Jeho vystúpenia sú zaujímavé nielen dokonalou interpretáciou piesní Johnnyho Casha, ale celkovou atmosférou a imidžom - máloktoré revivalové skupiny sa vedia takto podobať originálu. Jedinečná je výzorová podoba Róberta s Johnny Cashom. Držanie tela, gitary, oblečenie, frázovanie, pohyby, mimika... Aj kapela je postavená na rovnakom základe ako u známej legendy, s názvom Tenessee Three. Nenechajte si újsť toto výnimočné vystúpenie ani Vy.

Piatok 28.9. - René Lacko - Lahôdka pre gitarových fajnšmekrov

Už v piatok 28.9. sa môžete tešiť predovšetkým tí, čo máte radi rock'n'roll a kvalitnú gitarovú hudbu. V Rančíku odohrá svoje už druhé vystúpenie excelentný gitarista René Lacko z Handlovej so svojou kapelou Downtown. René Lacko - slovenský gitarista s veľkým vplyvom Jimi Hendrixa a Stevie Rai Vaughana, v roku 1996 získal ocenenie v Severnej Karolíne na sútaži v interpretácii skladieb Jimiho Hendrixa, ktorú vyhlasuje každý rok Hendrixova rodina.

Sobota 29.9. - Nový Rownák

V sobotu 29.9. sa o 20tej hodine predstaví tradičný rančíkovský Nový Rownák - countryrocková skupina s lídrom Viktorom Půčkom a muzikantami Andrejom Jerigom (Taktici), Tomášom Peškom (BG Time), Erichom Sieglom (ex-TEAM) a Ramonom Ziaťkom (BG Time).

V ďalšom týždni sa môžete tešiť na kapely Orbus, Arcus, NOX, Atmosferik, Ice Breakers s Ivom Schillerom a country kapelu Black Horse. Aktuálne informácie nájdete na www.rancik.sk.

Zdroj: Rančík U Kanga