Veru sláva má i temné stránky. Presvedčil sa o tom britský popový spevák Mika, ktorý tento rok zažiaril so svojím debutovým albumom 'Life in Cartoon Motion', keď sa zrazu na scéne objavili ďalší dvaja umelci s rovnakým menom...

Všetko sa to začalo pred pár dňami, kedy sa ohlásila belgická reggae hviezda menom Mika a pohrozila britskému Mikovi, ktorého občianske meno je Mica Penniman, žalobou. Belgická Mika si túto prezývku údajne zaregistrovala ešte v 80-tych rokoch a tak teraz neústupčivo požaduje, aby si autor hitov 'Grace Kelly' a 'Relax, Take It Easy' svoje umelecké meno zmenil.

"Meno Mika som mala skôr ako on a dokonca som si ho aj zaregistrovala. Aj keď je jeho skutočné meno Mica, myslím, že by si mal svoje umelecké meno zmeniť." - povedala belgická speváčka, ktorá do dnešného dňa v rodnom Belgicku vydala päť albumov. Britský bulvárny plátok The Sun citoval nemenovaný zdroj, ktorý toto presvedčenie belgickej Miky potvrdil: "Nie je z toho šťastná. Vo svete populárnej hudby je miesto iba pre jednu Miku - a ona tu bola prvá."

Do celej kauzy sa minulý týždeň zaplietla aj novozélandská hviezda kabaretov, divadiel a muzikálov, ktorá si hovorí, ako inak - Mika. Tento umelec a významný predstaviteľ maorskej kultúry patrí medzi najznámejšie osobnosti Nového Zélandu, ktorý svoje sólové predstavenia prezentuje po celom svete.

Novozélandský Mika sa vo svojej krajine zaslúžil o akceptáciu homosexuálov - v 90. rokoch sa stal najpopulárnejšou novozélandskou "drag queen" (šou homosexuálneho muža prezlečeného za ženu). Taktiež je priekopníkom tanečného štýlu "urban Maori dance style", ktorý kombinuje tradičné maorské a polynézske tance s modernými európskymi.

Hviezdny Mika z Nového Zélandu vyjadril úplné pochopenie pre požiadavky belgickej speváčky a prezradil, že sám má z nástupu popového Miku tažký spánok: "Bol som tu pred ním a dokonca som bol aj v Británii pred ním, čo robí vec ešte spornejšou. Môže to byť naozaj problém, keďže vystupujem medzinárodne a taktiež keď britský Mika príde na Nový Zéland. Registroval som si meno Mika a bolo mi potvrdené, že toto meno môžem používať."

"Rozumiem o čo ide belgickej speváčke Mike aj keď na druhej strane, ona je hviezda reggae, ja som homosexuálny maorský umelec, a myslím že ani jeden z nás nie je až taký podobný niekomu, kto spieva pesničky o Grace Kelly vysokým ženským hlasom v bielych obtiahnutých nohaviciach." - zavtipkoval výstredný zabávač.

Tomu sa hovorí "zapeklitá" situácia. Bude si môcť na jej konci Mika zaspievať svoj nový singel 'Happy Ending'?

Mika - www.mikasounds.com

Mika - www.mika-reggae.com

Mika - www.mika.co.nz

Zdroj: Music-news.com, Contactmusic.com, GayNZ.com