Zaujímavá akcia sa dnes uskutoční v bratislavskom Randale. Predstavia sa dve dravé pražské kapely inšpirované britskou indie scénou - Southpaw a Sunflower Caravan.

Štvorčlenná kapela Southpaw sa sformovala v roku 1996 počas štúdia na strednej škole, kde sa stretli zakladajúci členovia Gregory, Rodriguez, Jára a David. Počas 90-tych rokov sa Soutpaw stala jednou z prvých kapiel, ktoré do svojho rockového zvuku vložili prvky elektronickej hudby a vydali svoje prvé skladby 'Dustman's Dream' (1998) a 'Ballet!' (1999) vo v tom čase revolučnom mp3 formáte na Indies Records. V roku 2001 sa ku kapele pridal klávesák Karzi a krátko na to prišiel kontrakt s vydavateľstvom EMI a debutový album 'Pop Secret' na značke Escape. O dva roky neskôr, už bez gitaristu Rodrigueza vydali druhý, značne popovejší, album 'Pleasure You Can Measure' vo vydavateľstve U:BAHN Records.

Pri treťom albume 'Boys Make Noise' opäť prekvapili, pretože išlo o priamočiare gitarovky a opäť raz bol album úplne odlišný od prechádzajúceho. Bubeníka Davida Kerpowa , pri tomto albume nahradil Tom Konupka. V rokoch 2005 a 2006 s ďalším bubeníkom Honzom Jenečkom a pod dohľadom skúseného producenta Ondreja Ježka nahrali dvoj-album 'Heartdisk', pri ktorom svoj zvuk opäť raz posunuli ďalej. Prvé CD s názvom 'Heartcore' obsahuje najalternatívnejšie skladby, aké kedy kapela nahrala a druhý disk 'Software' sa nesie v duchu príjmemného a povznášajúceho britpopu.
http://www.myspace.com/southpawtheband

Inštrumentálnu formáciu Sunflower Caravan ste mali možnosť vidieť na tohtoročnej Pohode, kde v piatok otvárali program na hlavnom pódiu. Trojica Andy (klávesy, sample), michell (basgitara) a Vit (bicie a perkusie) spolu hrá od roku 2001. Počas prvých rokov pravidelne koncertovali v pražských podnikoch a tri krát absolvovali švédske turné s kapelou The Ark. Sunflower Caravan si vytvorili si svoj vlastný jedinečný zvuk, ktorý by sa dal charakterizovať ako "powerpop" a v roku 2005 na vlastné náklady vydali svoj prvý promo singel 'Talkin About'/'Industry of Cool'.

Tento vklad priniesol svoje ovocie, nasledujú ďalšie hrania a kapela je reprezentovaná poprednou umeleckou agentúrou. V roku 2007 kapela pripravuje skladby 'London Dancing' a 'Sympathetic' na vydanie ďalšieho promo singla a počas leta absolvovali spomenuté vystúpenie na Pohode, českom Rock For People. Po dnešnom vystúpení v Randal Clube a troch koncertoch v Českej republike ich čaká nabitá prvá polovica októbra, kedy sa predstavia v Rotterdame, Paríži, Berlíne, Mníchove, Ríme, Miláne a ďalších európskych mestách.
http://www.myspace.com/sunflowercaravan

Nenechajte si ujsť dnešný koncert dvoch kapiel, ktoré reprezentujú výber toho najlepšieho, čo ponúka česká alternatívna scéna.

http://www.openrock.sk