Britský spevák údajne s tvorcami obľúbeného filmu pre deti diskutuje o možnosti, že by napísal soundtrack k jeho štvrtému pokračovaniu. Navyše sa Paul priznal, že dokáže zeleného obra výborne napodobniť.

Meno Paula McCartneyho sa objavilo na čele zoznamu interpretov, ktorí by sa mohli stať tvorcami soundtracku animovaného filmu Shrek 4. Zdroj z produkčnej spoločnosti DreamWorks Animation uviedol: "Oslovili sme Paula s ponukou tvorby soundtracku k ďalšiemu pokračovaniu Shreka. Jeho hit 'Live and Let Die' bol odspievaný v poslednom dieli pri pohrebe Shrekovho svokra a bol to jeden z najzábavnejších momentov filmu. Ak povie áno, zloží pre film niekoľko originálnych skladieb a dokonca by mohol i prepožičať hlas niektorej z postáv."

McCartney sa bude podľa všetkého na tomto projekte podieľať veľmi rád nakoľko jeho trojročná dcérka Beatrice je obrovským fanúšikom dobrosrdečného obra. 65-ročný hudobník prezradil, že svoju dcéru zabáva napodobňovaním Shreka, ktorý vo filme prehovára hlasom komika Mikea Myersa.

"Som veľkým fanúšikom Shreka, lebo moje malé dievčatko ho miluje. Viem ho veľmi dobre napodobniť - keď nasadím svoj najlepší škótsky prízvuk!" - priznal Paul.

Práca na soundtracku nového Shreka by nebola jeho prvá skúsenosť s filmovou hudbou. Jeho bondovská skladba 'Live and Let Die' k rovnomennému filmu ("Žiť a nechať zomrieť") bola v roku 1974 nominovaná na Oskara v kategórii Najlepšia originálna skladba. Rovnakú nomináciu mu priniesla i titulná skladba k filmu Vanilla Sky v roku 2001. Spolu s The Beatles získal v roku 1970 Cenu akadémie za Najlepšiu originálnu skladbu. Bol ňou hit 'Let It Be', ktorý zložil práve Paul McCartney, a objavil sa v dokumentárnom filme o nahrávaní posledného - dvanásteho - albumu 'Let It Be'.

Štvrté pokračovanie Shreka by sa malo v kinách objaviť až začiatkom roka 2010, takže Paul má na prípravu soundtracku kopec času. No ktovie, či bude mať malá Beatrice Shreka aj v šiestich rokoch stále rada. Snáď hej.

Zdroj: Nme.com, Uk.real.com, wikipedia.org