Na sobotu 29. septembra sa v Subclube chystá tretia inštalácia výnimočnej klubovej noci Bwo!, slovenskej reakcie na neustále sa vyvíjajúcu tanečnú a mestskú hudbu a snahu postaviť dokonalý beat.

Pripravte sa na live act z Tokya a šesť setov česko-slovenských dídžejov a producentov v rozpätí štýlov dubstep, grime, 2step, UK garage, jungle, electro a minimal, ktorý v poslednej dobe nanajvýš zaujímavo mutuje so zlomenými beatmi a ťažkou basou.

Do krytu CO v hradnom vrchu, po zastávkach na londýnskej DMZ, či belgickom breakcorovom festivale, príde zahrať záverečný koncert svojho európskeho turné pozoruhodný japonský producent Goth-Trad. Týpek par excellence: zvuk začal stavať už v roku 1998, vydal tri vynikajúce albumy, vynašiel si vlastný hudobný štýl, absolvoval tours po celom svete, predskakoval napr. Mars Volta, spolu s Takeshim je súčasťou kultovej Rebel Familia a momentálne ide na undergroundovej scéne na dračku... Mimoriadna udalosť.
http://www.myspace.com/gothtrad

Bwo! sa teší aj na back-to-back set chalanov ANS a Side9000, dubstepové alterego českého konštruktéra beatov, remixéra a DJa menom Side. Ich EP 9000dubs, prvá poriadna dubstepová doska v Čechách, sa minulý mesiac stala, medzi takmer 22 tisíc trackmi, na serveri Digital Tunes, bestsellerom. Očakávajte bomby!
http://www.myspace.com/side9000

Promotér a DJ Priapus, duchovný otec mnohých pražských nocí ako napr. Speedfreax alebo Sound Headquarters. Po počiatočnom omámení 2stepom úplne prepadol UK garageu a obzvlášť dubstepu, o ktorom denníku SME pred časom povedal: "Najlepšie sú reakcie ľudí, ktorí vôbec nevedia, čo majú očakávať. Na rozdiel od klasickej tanečnej hudby má takáto hudba nejasné rytmy, takže je pre nás trochu zložitejšie strhnúť ľudí. Je to aj náročnejšie na poslucháčov, ale niektorí ľudia sa už nechcú zabávať jednoduchým spôsobom."

Čo ďalej? Neprehliadnuteľný Biomat, šikovný grafik, zaslúžilý writer, stále lepší turntablista, milovník dubplejtov a Ninja Tunes, bez okolkov mixujúci Neotropic s grimeom, a súčasť Bwo! crew.

Nádejný slovenský producent Miretz pripravuje set zložený z - dočkali sme sa - vlastných trackov a vecí spriaznených producentov. Exkluzivitka!
http://www.myspace.com/miretz

DvaUnlimited pripravujú Bwo!, rovnomennú reláciu na internetovom rádiu tlis.sk a z pohodlného úzadia a odstupu sledujú a ovplyvňujú. Jedna polovica DvaU Bwo! začne a druhá uzavrie.

Akoby to nestačilo, okrem dosiaľ spomenutého budú VJs GND a Ana v reálnom čase spracovávať zvuk a vizualizáciu vystreľovať na steny.

Bwo! pozorne a s úprimným nadšením sleduje evolúciu zvuku a rytmu
a dáva príležitosť producentom a DJom, ktorí v súčastnosti hýbu konceptmi a scénou a pokračujú do nového a hľadajú inak. Zámerom je počas jednej noci ponúknuť čo najviac odlišných názorov a dlhým line-upom tak dosiahnuť kompaktné a naliehavé sety.

Všetci zainteresovaní sa tešia a svorne vyhlasujú, že toto ani náhodou nebude len obyčajná party. Bwo!

Ak ešte stále váhate, prečítajte si čerstvý (oneskorený, preležaný a dozretý) organizátorský report z júnového Bwo! s DJ Headhunterom z Bristolu a Lexxusom zo San Francisca na bwlogu DvaUnlimited.

BWO! - dubstep&grime
29/09/2007/SOBOTA
SUBCLUB/BRATISLAVA
LIVE: GOTH-TRAD (jap) - http://www.myspace.com/gothtrad
DJs: Priapus (cz), ANS (cz) b2b Side9000 (cz)
Miretz (sk) Biomat (sk), DvaUnlimited (sk)

www.subclub.sk