Kultúrne zariadenia Petržalky uvádzajú koncert popredného flamencového gitaristu Flaco de Nerja, ktorý so svojim Sextetom vystúpi 11. októbra o 20. hodine v petržalskom Klube Za zrkadlom.

Flaco de Nerja, vlastným menom Branislav Krajčo, patrí k najvýznamnejším flamencovým gitaristom v strednej Európe, známym aj v španielskej Andalúzii, v Paríži a vo Viedni. Flamencu sa intenzívne venuje od svojich 12 rokov. V roku 1996 absolvoval majstrovský kurz v Granade u gitaristu Emilio Maya. Roku 1998 strávil tri mesiace v Kolumbii na koncertnom turné s tanečníkom Dariom Arboledom. Od roku 1999 pravidelne účinkuje v španielskej Andalúzii s tamojšími hudobníkmi a tanečníkmi.

Často vystupuje v európskych flamencových kluboch, pravidelne hrá a organizuje kurzy v známom viedenskom flamencovom klube Bodega Manchega. Vo Viedni spolupracuje aj s jazzovým klaviristom Eliasom Meirim. Začiatkom roka 2003 mu vo Francúzsku vyšlo debutové CD Axarquia.

Flaco de Nerja je moderným gitaristom, hľadajúcim vlastnú podobu výpovede, hoci pôvodne sa inšpiroval hlavne hrou Paco de Lucía. Na koncerte v Klube Za zrkadlom vystúpi formácia Flaco de Nerja Sextet v zostave: Flaco de Nerja – gitara, Peter Luha – basgitara, Sandra La Chispa – tanec, Erik Rothenstein – saxofón, Dino Valeria – perkusie, Jozef Hájek – bicie.

Vstupné na koncert je v predpredaji 200.-, v deň koncertu 240.- Sk. Viac informácii o skupine možno nájsť na stránke www.flacodenerja.com

Zdroj: KZP