V pondelok 15. októbra sa v A4 - nultom priestore, na Námestí SNP v Bratislave predstaví legendárna postava japonskej hudobnej scény, gitarista a spevák Keiji Haino. Na koncerte, ktorý bude jeho premiérovým vystúpením na Slovensku sa ešte predstaví domáce trio Mud Woodstone.

Keiji Haino je už tri dekády neprehliadnuteľná postava alternatívnej a free-rockovej scény. Za ten čas prešiel rôznymi štýlovými polohami, projektami a koncertnými či štúdiovými zostavami. Jedno sa však stále nemení – vo svojich sólových koncertných setoch je stále plný energie, dokáže priviesť do extázy seba i publikum výbušnými gitarovými improvizáciami a psychedelicky vyznievajúcimi zvukovými plochami.

Spolupracoval s mnohými osobnosťami ako napríklad s americkým saxofonistom a skladateľom Johnom Zornom, vokalistom Yamatsukom Eye alebo gramofónovým virtuózom Christianom Marclaym.

Úlohy predskokana jeho koncertu v A4 sa ujme formácia Mud Woodstone. Tvoria ho dvaja členovia neformálneho bratislavského zoskupenia Urbsounds využívajúci analógovú elektroniku a gitarista Miloš Krmíček. Svoje spoločné kreácie v tomto triu sami označujú ako unikátny hudobný žáner - "filthy blues & drones".

Začiatok koncertu je o 20:00 hod a za vstup zaplatíte 150,- SK.

Zdroj: A4