To keby sme vedeli... najskôr asi upečie naše mozgy. Slávny japonský gitarista, perkusionista, spevák a experimentátor, ktorý sa dnes predstaví v bratislavskom A4 - nultom priestore, už vyše vyše 30 rokov posúva hranice hudobnej avantgardy.

Free-rocková improvizácia, minimalizmus, psychedélia, drone, noise... aj týmito slovami a slovnými spojeniami by sa dal charakterizovať hudobný prejav tejto legendy. Rozsah jeho hudobných experimentov je však taký široký, že keď si po jeho vystúpení chcete kúpiť CD s hudbou, ktorá odznela, zistíte, že sa to nedá, lebo ich má na konte desiatky a každé znie úplne inak.

Pred dnešným koncertom si môžeme byť istí len jedným - jeho koncert bude niečím, na čo v našich zemepisných šírkach nie sme zvyknutí. Pre ukážku ponúkam len niekoľko záberov, ktoré dokumentujú vzdialené dimenzie, v ktorých sa tento hudobník pohybuje. Pri počúvaní s otvorenou hlavou však určite dostane aj vás.





Program dnešného večera v A4, na ktorom sa predstaví i slovenská formácia Mud Woodstone, sa začína o 20.00 a vstupné je 150,- Sk.