Mladšia sestra Michaela Jacksona, nemenej slávna Janet Jackson, chystá veľký comeback v podobe albumu vo vydavateľstve Island Records. Michael si na svoj návrat medzi hudobnú elitu vybral súčasnú urban popovú producentskú špičku.

Hviezda popu, R'n'B a soulu podpísala v lete zmluvu s najväčším vydavateľstvom The Island Def Jam Music Group, ktoré patrí pod Universal Music a je domovom vyše 400 umelcov vrátane Kanye Westa, The Killers, Mariah Carey, Fall Out Boy, Lionela Richie, Rihanny, Bon Jovi a ďalších. Janet pracuje na svojom novom albume, ktorý by mal vyjsť na budúci rok. O produkciu tohto albumu sa postará producent Antonio "LA" Reid, ktorý je trojnásobným držiteľom ceny Grammy. 41-ročná speváčka dúfam, že na novom albume sa jej podarí k štúdiovej spoluprávci získať i producentov Jimmyho Jama a Terryho Lewisa, s ktorými v 80. a 90. rokoch nahrala svoje najväčšie hity ako 'When I Think of You', 'Love Will Never Do (Without You)', 'Again' či 'All for You'.

Janet Jackson si po dlhšej hereckej prestávke zahrala v komédii Why Did I Get Married, ktorá minulý týždeň debutovala v amerických kinách na prvej priečke rebríčka návštevnosti. Speváčka si vo filme režiséra Tylera Perryho zahrala psychologičku, ktorú opustil milenec. Okrem toho stihla napísať i knihu, v ktorej opisuje svoj neustály boj za udržanie svojej štíhlej línie.

Návrat na výslnie chystá i jej slávny brat Michael. Klebietky o tom, že v najbližšej dobe by mohol "Kráľ popu" po šiestich rokoch konečne vydať nový album, potvrdil producent Kanye West, ktorý po svojom tohtoročnom úspechu so svojím sólovým albumom môže byť strojcom veľkého comebacku takmer vyhasnutej hviezdy.

"Pracujem na hudbe pre Michaela Jacksona. Keď sa mi páči tvorba niektorého producenta alebo mi niečo zaujímavé prinesie na stôl, potom sa s nimi bavím." - prezradil Kanye pre britský denník The Sun. Na Jacksonovom novom albume okrem neho pracujú aj Will.i.am z Black Eyed Peas, R'n'B producenti a speváci Ne-Yo a Akon.

Michael Jackson prostredníctvom listu svojím fanúšikom minulý týždeň odkázal: "V poslednom čase som veľmi zaneprázdnený prácou. Už onedlho sa s vami podelím o vzrušujúce a prekvapujúce novinky. Vaša neochabujúca láska a podpora znamená pre mňa veľmi veľa. Veľmi si to vážim a milujem vás z celého srdca."

Zdroj: Undercover.com.au, Music-news.com, Nme.com, wikipedia.org