Spevák skupiny Oasis, ktorý je známy svojím výstredným a premenlivým správaním, bol v ankete britskej digitálnej televízie Dave zvolený za desiateho najvtipnejšieho chlapíka v krajine.

O túto poctu od milovníkov suchého britského, no podľa výsledkov najmä toho írskeho, humoru sa zaslúžil vďaka ostrým poznámkam, ktoré často adresuje nielen svojim hudobným rivalom z radov ostatných britpopových kapiel, ale i celebritám či dokonca celým hudobným žánrom. Za hviezdu skupiny Oasis hlasovalo vyše 3000 Britov. Liam bol v prvej desiatke jedným z mála vtipných mužov, ktorí sú ešte medzi živými.

Víťazom ankety sa stal írsky spisovateľ a dramatik Oscar Wilde, na druhom mieste sa umiestnil taktiež írsky komik, poet a hudobník Spike Milligan a tretia priečka patrí anglickému spisovateľovi, hercovi a televíznej osobnosti Stephenovi Fryovi. Legendárny britský predseda vlády z ťažkých rokov počas 2. svetovej vojny, Winston Churchill, bol zvolený za piateho najvtipnejšieho muža v Británii.

Medzi najznámejšie Gallagherove momenty patrí jeho prehlásenie na koncerte pri dedinke Knebworth, ktorá má síce menej ako 5 tisíc obyvateľov, ale v roku 1996 sa tam počas dvoch dní zišlo vyše 250 tisíc fanúšikov skupiny Oasis. Liam Gallagher počas jedného z dvoch legendárnych vystúpení, ktoré sú svojou veľkosťou dodnes najväčšími samostatnými koncertmi v histórii britpopu, povedal: "Američania chcú špinavých ľudí, ktorí si na pódiu prebodnú hlavu. Keď príde uhladená banda ako my, čo používame deodorant, nebaví ich to."

Pamätný je i jeho výrok na adresu Victorie Beckham: "Ona nevie ani žuť žuvačku a kráčať po rovnej čiare, nieto ešte napísať knihu."

Zdroj: Nme.com, Contactmusic.com