Pri príležitosti štvrťstoročnice výnimočnej českej rockovej legendy vychádza v novembri výročné DVD a 2CD skupiny. Ešte pred tým však Arakain poteší svojich slovenských fanúšikov špeciálnymi koncertmi, na ktorých si spomínané DVD "Arakain XXV Eden" budú môcť v predpremiére zakúpiť.

Arakain, ktorý sa preslávil skladbami ako 'Pán bouře', 'Šeherezád', či slaďákom 'Dál, dál se ptej' pred časom v českých televíziách bodoval s klipom 'Vir' a momentálne nasadzuje novinku 'Marilyn'.

Po tom, čo pred pár rokmi zo skupiny odišiel jeden zo zakladateľov Aleš Brichta sa spevu ujala súčasná česká mediálna hviezda Petr Kolář. Ten nahral s Arakainom dva albumy – 'Metalmorfoza' a 'Warning!'. Už viac ako dva roky za mikrofónom stojí fenomenálny Honza Toužimský, ktorý sa podieľal na zatiaľ ostatnom nosiči skupiny – albume 'Labyrint'. Spolu s bubeníkom Lukášom Doksanským sú rovnocennými partnermi zakladateľov tejto rockovej legendy – gitaristov Mireka Macha a Jiřího Urbana a basgitaristu Zdeňka Kuba.

Počas svojej kariéry získal Arakain niekoľko zlatých platní a ocenení. V roku 2000 boli jeho členovia poctení obdobou nášho Aurela – soškou Anděl.

Jesennú časť slovenského turné, ktorú absolvuje Arakain – rovnako ako počas piatich jarných koncertov – spolu so špeciálnym hosťom – domácou hard'n'heavy skupinou New Black Widow – nasleduje po úspešných vystúpeniach v Čechách a na Morave a pozostáva zo šiestich vystúpení:

30. október 2007 - Bardejovské kúpele - Msks
31. október 2007 - Svidník - klub Stará pekáreň
1. november 2007 - Prešov - Bizarre music café
2. november 2007 - Košice - ICCT
3. november 2007 - Vráble - KD Horný Oháj
4. november 2007 - Liptovský Mikuláš - Route 66

Na záver série jesenných koncertov čaká skupinu v pražskom klube Retro Music Hall vo štvrtok 8. novembra krst DVD so záznamom aprílového megakoncertu z Edenu. Arakain sa tam spolu so symfonickým orchestrom a hosťami, medzi ktorými nechýbali ani bývalí členovia skupiny – Aleš Brichta a Lucie Bílá. Iba skalní fanúšikovia si pamätajú, že táto popová diva so skupinou spievala v polovici osemdesiatych rokov.

Do konca roka sa Arakain na Slovensko vráti ešte raz: 30. novembra odohrá v Púchove spoločný koncert so škótskou legendou Nazareth. Tá tu vystúpi ako headliner podujatia Rockové mrazenie.

www.arakain.eu
www.NewBlackWidow.com