Otec maďarskej klubovej scény Zsolt Palotai vždy akosi predbiehal dobu. Tento štyridsiatnik mal a stále má veľký vplyv na miestnu undergroundovú scénu. Pravidelne prekračuje hranice hudobných štýlov, vždy krúti tie najzriedkavejšie a najnovšie platne.

Bez neho by nebola maďarská scéna taká, aká je. Z Gyoru pochádzajúci medzinárodný futbalový rozhodca Zsolt Palotai síce zostarol, ale za tie roky každú noc fungoval ako DJ na radiu Tilos, kde mixoval svoje 10-12 hodinové hudobné maratóny. Vtedajšie radio Tilos prechádzalo pod jeho rukami cez punk, jazz, hip hop a ľudovú hudbu až do acidu.

Popri ňom vyrástlo veľa DJov, ktorí sa o hudbe od neho naučili všetko, čo sa v tej dobe naučiť dalo. Odvtedy sa vystriedalo veľa DJov v kluboch a aj v rádiách, ale málokto je schopný toho, že aspoň raz za týžden sa prehrabe ešte aj medzi starými euro-house doskami. Jedna vec je istá. Zsolt Palotai vyberá hudbu s chuťou teenagera a aj do tých najväčších hitov rôzných štýlov pridá zvuky, s ktorými všetko vyznie inak.

Slovensko bude mať možnosť počuť Palotaia v breakbeatovom sete, ktorý odohrá na akcii Break2break v Clube No3 v Nových Zámkoch už túto sobotu 27. októbra na oslave založenia portálu Breaks.sk.

V spolupráci so serverom Breaks.sk vám alternatívne Rádio_FM ponúka exkluzívne breakbeatové Nočné mixy_FM. Môžete si ich vypočuť pravidelne vo webcaste Rádia_FM na stránke www.radiofm.sk. Tento týždeň sme pre vás pripravili práve set DJa Palotaia. Klikajte už dnes po 23:00 na www.radiofm.sk - sekcia Webcasting_FM.

Dj Palotai – Break Session

1.Le Peuple De L'Herbe - 'History Goes' /Pias
2.Fagget Fairys - 'Uzela' /CDR
3.Santos - 'Breakdance' /MTR CD
4.Nuboy - 'U Can't' Mr No Hands rmx /Envision 018
5.Sam Hell - 'Bone Snow' Dopamine rmx /SIN 031
6.Secta Chameleon - 'Push Along' ft. MC Manic Groove Diggerz rmx /CDR
7.Noisia - 'Brainstitch' Aquasky rmx /SHA CD
8.Meat Katie & D Ramirez - 'Stop the Revolution' 30hz rmx /LOT49 028
9.30HZ - 'Fiber Optics' /LOT49 CD 003
10.Ragga Twins & Aquasky - 'Let Me See' Bodysnatchers rmx /SVN 014
11.Baobinga & I.D. - 'Get Up Get Hype' ft. Virus Syndicate /CTFAT 049
12.Switch - 'Hype Track' /CDR
13.DJ Deekline & Ed Solo - 'Young Ones' /CDR
14.Simian Mobile Disco - 'It's the Beat' Luke Vibert rmx /WICHITA

Break2break – 27.10.2007 (Club No3. Nové Zámky)

PALOTAI/hu
Macho/devilrecords/breaks.sk
Olis Bakulu/rdj.sk
Cluster/2step.sk
Dephzac/bra3v3ku
Jord/bra3v3ku/breaks.sk

Zdroj: Breaks.sk