V piatok 26. októbra sa v priestoroch bratislavského Soniclabu predstaví popredný predstaviteľ severo-americkej undergroundovej scény, Mike Shannon.

V posledných rokoch najrešpektovanejší kanadský minimal/techno producent a dídžej Mike Shannon začal mixovať v pätnástich. Ideálny vek na rozhodnutie o poctivom a dobre zvládnutom remesle – potvrdzujú to prípady šikovných rušňovodičov, kozmonautov, kuchárov či lekárov. Mike Shannon počas niekoľkých rokov networkingu s jemu podobnými vytvoril Pulse Productions a v rámci Phunktion parties priniesol do rodného mesta Kitchener dídžejské esá ako Traxx, Slam či Kevin Yost. Nebolo to zbytočné snaženie – rok 1999 ho zastihol už v Toronte, kde každý piatok plnil parket v klube Industry.

O rok neskôr vytvoril silný tandem s Jeffom Milliganom, vypomáhali si aj v etablovaní vlastných labelov – Shannonov sa volá Cynosure, Milligan má o niečo neskôr založený Revolver. Spolu sa vybrali na európske turné, spolu sa presťahovali do Montrealu. Svetobežník Mike odvtedy pobýval (a predpokladáme, že zbieral inšpirácie, žúroval a produkoval) v Santiagu de Chile, vo Valencií, v Tokiu, v Barcelone. Momentálne funguje v Berlíne. Minulý rok na značke Scape vydal svoj druhý album 'Possible Conclusions to Stories That Never End', na ktorom sa nechal inšpirovať tvorbou ambient a dub techno producentom Deadbeat a dielom Angela Badalamentiho, známeho skladateľa soundtrackov k filmom Davida Lyncha.

V Bratislave sa predstaví ako Tibora Holodu a príde odpáliť parádnu žúrku. Mike Shannon je emotívne, excelentne mixujúci, swingujúci minimal-techno-house dídžej. Všetci ste srdečne vítaní!

Zdroj: Soniclab