Skupina Radiohead sa netají tým, že svoj nový album 'In Rainbows', napriek úspechu ich revolučného modelu predaja cez Internet, chcú vydať i tradičným spôsobom - cez vydavateľstvo.

V súčasnosti manažment kapely rokuje s viacerými nezávislými vydavateľstvami. Podľa správ New York Times je kapela blízko k podpísaniu zmluvy na vydanie CD nosiča s albumom 'In Rainbows' u amerického nezávislého vydavateľstva ATO Records, ktorému šéfuje manažér Dave Matthews Band, Coran Capshaw. Na základe ich predbežnej dohody by vydavateľstvo získalo licenciu na vydanie albumu len na určenú obmedzenú dobu a vlastníkom nahrávky by teda zostala i naďalej kapela.

Veľké vydavateľstvá ako Warner Brothers Records, Columbia Records, či sieť kaviarní Starbucks údajne prejavili veľký záujem o vydanie albumu, ale zdá sa že Radiohead veľké vydavateľské spoločnosti úplne vypustili z hlavy a radšej budú spolupracovať s menšími nezávislými vydavateľmi.

Ďalším vydavateľstvom, ktoré by sa mohlo podieľať na tradičnej distribúcii albumu je britský label XL Recordings, na ktorom svoje albumy vydali Basement Jaxx, Dizzee Rascal, M.I.A., The Prodigy, RJD2 či The White Stripes. V tomto vydavateľstve minulý rok vyšiel i sólový album frontmana Radiohead Thoma Yorkea 'The Eraser'.

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org