Peniaze získané z predaja singla skupiny Keane, 'The Night Sky' (Nočná obloha), budú poskytnuté nadácii War Child, ktorá týmito peniazmi pomôže deťom vo vojne zničenom Iraku.

Nadácia War Child má v Iraku množstvo projektov, ktoré poskytujú ochranu a podporu deťom, ktoré musia žiť v tejto vojnou zničenej krajine. Budujú záchytné centrá, kde deti, ktoré žijú a pracujú na uliciach, nájdu bezpečie, jedlo a vzdelanie. Zabezpečujú aj prevýchovu detí, ktoré boli v konflikte so zákonom a snažia sa ich začleniť späť do rodín a spoločnosti.

Keane tak pomôže svojim singlom k zlepšeniu života detí v Iraku.

Nadácia War Child bola založená v roku 1993 a odvtedy pomáha chrániť deti, ktoré sa ocitli v krajine, kde zúri vojna. Prvá krajina, kde takto pomáhali, bola Juhoslávia.

"Sme veľmi pyšní, že sme zapojení do takéhoto projektu," hovorí člen skupiny Keane Tom Chaplin. "Každé tri minúty zomrie jedno dieťa kvôli ozbrojenému konfliktu a my všetci môžeme proti tomu niečo spraviť. War Child robí niečo úplne neobyčajné a jedinečné. Pomáha vychovať z mladých ľudí lepšie generácie a preto dúfame, že každý bude chcieť byť toho súčasťou."

Keane napísali túto pieseň spolu s Andy Greenom a jej text je výpoveďou dieťaťa žijúceho vo vojnou zmietanej krajine.

Zdroj : undercover.com.au