Britské elektronicko-popové duo Goldfrapp ohlásilo dokončenie očakávaného albumu s názvom 'Seventh Tree', ktorý vyjde 25. februára 2008 vo vydavateľstve Mute.

Dvojica, ktorú tvorí speváčka Alison Goldfrapp a klávesák Will Gregory, vo svojom blogu oznámila, že ich štvrtý štúdiový album je dokončený a zvukovo sa na ňom posunuli oproti jeho tanečnému electro-popovému predchodcovi z roku 2005 'Supernature'. Tentokrát sa vrátia ku svojim poetickým koreňom: "Seventh Tree je pozlátený motýlími farbami anglického surrealizmu, ktorý zdieľali mnohí, od (Edwarda) Leara po (Johna) Lennona."

"Bola to zábava robiť na tomto albume a bolo skvelé pracovať na niečom, čo je úplným protikladom k predchádzajúcemu albumu, aj keď niekedy to chcelo naozaj poriadnu dávku odvahy posunúť sa niektorými skladbami až o taký kus ďalej. Vychádza však zo srdca a robili sme ho s láskou a tak dúfame, že sa vám bude páčiť." - dodali Goldfrapp, ktorí už pri predchádzajúcich albumoch ukázali, že sa neradi opakujú. Ich debut 'Felt Mountain' prekvital ambientnými zasnenými plochami a jasným vplyvom bristolskej trip-hopovej scény, no ďalšie dva albumy boli výrazne tanečnejšie a energickejšie.

Willa Gregoryho ešte pred vydaním albumu čaká ďalší zaujímavý projekt, do ktorého sa pustil spolu s BBC Concert Orchestra, Adrianom Utleym z formácie Portishead, jazzovým saxofonistom Andym Sheppardom a bubeníkom Tonym Orrellom. Na dvoch výnimočných predstaveniach v Bristole a v Londýne spolu koncom roka odohrajú soundtrack ku klasickému nemému filmu He Who Gets Slapped, ktorý Gregory považuje, za prehliadnuté majstrovské dielo s filmovou hviezdou Lonom Chaneym: "Vždy keď je na scéne vydáva toľko charizmy, že i dnes je jednoduché pochopiť, prečo bol jedným z najuznávanejších filmových hercov svojej doby."

Zdroj: Goldfrapp.com, Nme.com, Undercover.com.au, wikipedia.org