Írska speváčka Róisín Murphy, ktorá mala vystúpiť na očakávanom koncerte v Prahe už tento piatok, sa počas sobotného koncertu v Moskve vážne zranila a s najväčšou pravdepodobnosťou bude pražský koncert presunutý na iný termín.

Organizátori pražského koncertu, ktorý sa uskutoční v klube Roxy, zatiaľ túto informáciu nezverejnili. V zozname pripravovaných koncertov na speváčkinom Myspace a na oficiálnej stránke však pražský koncert, ktorý sa mal uskutočniť 2. novembra, rovnako ako koncert v Berlíne (1.11.), už nefiguruje, resp. je pri ňom nápis CANCELLED ("zrušený").

Bývalá speváčka skupiny Moloko utrpela v sobotu 27. októbra počas vystúpenia v Ikra Clube v Moskve vážne zranenie oka. Počas skladby 'Primitive' sa pošmykla a nepríjemne sa udrela tvárou o stoličku, pričom si roztrhla očné viečko a poranila oko. 34-ročná speváčka okamžite opustila pódium a bola prevezená na pohotovostné oddelenie v jednej z moskovských nemocníc.

V nedeľu ráno vo vážnom stave absolvovala let naspäť do Veľkej Británie, kde bola okamžite hospitalizovaná. Včera večer sa podrobila komplikovanej operácii v úplnej anestéze, po ktorej lekári s úľavou oznámili, že napriek silnému otrasu mozgu a veľkej strate krvi, bude funkčnosť jej poškodeného oka v poriadku.

Podľa informácií zverejnených na oficiálnej stránke Roisinmurphy.com sa stav Róisín prudko zlepšuje, ale koncerty minimálne v najbližších siedmych dňoch absolvovať nemôže: "Dúfame, že sa Róisín do týždňa vráti na pódiá, ale teraz sa musí držať nariadení lekárov a odpočívať až pokým nebude rana úplne zacelená, takže je možné, že sa čas liečby ešte predĺži. Anglické a írske dátumy turné, ktoré sa začína 26. novembra, by však nemali ohrozené."

Róisín Murphy by mala v prvej polovici novembra v rámci svojho európskeho turné na kontinente odohrať celkovo 18 koncertov v talianskych, nemeckých, švajčiarskych, francúzskych, belgických a holandských mestách, vo Viedni a v Prahe. Viedenský koncert, ktorý by sa mal konať v nedeľu 4. novembra, je však taktiež medzi tými najohrozenejšími.

Charizmatická speváčka v roku 2004 opustila známu kapelu Moloko, aby sa mohla venovať svojej sólovej tvorbe, ktorá je ešte viac ovplyvnená elektronikou. 12. októbra vyšiel jej druhý štúdiový album 'Overpowered', ktorým si na svoju stranu získala tak kritikov, ako i fanúšikov, ktorí veria, že jej prerušené koncertné turné k tomuto albumu bude čoskoro pokračovať. Želáme skoré uzdravenie!

Zdroj: Undercover.com.au, Roisinmurphy.com, wikipedia.org