V piatok 16. novembra sa v Bratislave predstaví výnimočný skladateľ a producent abstraktnej ambientnej a experimentálnej hudby - Murcof.

Mexický hudobný skladateľ a producent Fernando Corona (Murcof) z renomovaného britského vydavateľstva Leaf je tvorcom vážnej, pôsobivej elektronickej hudby s klasickými vplyvmi. Jej ohromujúcu silu predvedie v živom koncerte spojenom so sugestívnymi vizuálmi. Na úvod večera svoj nový sólový projekt predstaví Daniel Tóth, špičkový domáci experimentátor s ambientnou elektronikou.

Murcof

Fernando Corona z mexickej Tijuany tvorí pod menom Murcof unikátnu elektronickú hudbu s použitím klasickej inštrumentácie. Medzinárodnú reputáciu si získal už prvým albumom 'Martes', ktorý je unikátnym a vkusným spojením klasickej orchestrácie a elektronického minimalizmu. Tento prístup ešte prehĺbil na druhom albume 'Remembranza', ponurej nahrávke s nesmiernou emocionálnou hĺbkou.

Nový album 'Cosmos' je skomponovaný výlučne z nahrávok klasických nástrojov (čelo, organ). Je to vážne, zádumčivé dielo s mohutnými a ťažkými zvukovými platňami a temným rezonujúcim hukotom katedrál, evokujúcimi nekonečnosť vesmíru a plynutie času. Corona za svoju tvorbu získal viacero hodnotných ocenení (cena Qwartz Electronic Music, nominácia na cenu Ars Electronica ai.) a je jednou z najvplyvnejších postáv svojho žánra. V Bratislave zahrá v rámci európskeho Planetarium Tour.

"úžasné, ako Sunn 0))) hrajúci Ligetiho vo veľmi, veľmi vzdialenej galaxii. VEĽKOLEPÉ." – The Sunday Times

"hypnotická hudba, ktorá by dokázala svojou silou zaplniť celú tú nekonečnú prázdnotu, ktorá sa pravdepodobne všade tam hore rozprestiera." - Kruger Magazine

::.: (Daniel Tóth)

Pokiaľ Murcofova hudba evokuje vzdialené galaxie, tvorba ::.: alias Daniela Tótha akoby pochádzala rovno z iného sveta. Tento talentovaný producent a jeden z priekopníkov slovenskej experimentálno-elektronickej scény si už získal rešpekt ako polovica dua Poo, jeho tvorba zaznamenala pozitívny ohlas doma i vonku, okrem iného aj na uznávanom serveri Brainwashed, ktorý mapuje inteligentné hudobné alternatívy. Jeho vystúpenie posilní Eskimo Elektra (spev) a VJ Zden (vizuály).

"náročná a vysoko hodnotná hudba" – Brainwashed

---------------------------
Murcof (MEX)
::.: + Eskimo Elektra (SK)
vizuály - VJ Zden (SK)
---------------------------
Piatok 16. novembra o 20.00
Kostol Cirkvi Bratskej, Cukrová 4

Vstupné: 260 (predpredaj) / 300 (na mieste).
Predpredaj: Wegart.sk; Dr.Horák, Medená 19; Artforum, Kozia 20.
(The Leaf Label / 11 Fingers Records / Wegart)

Zdroj: Wegart.sk