Organizátori slávnostného podujatia, ktoré sa uskutoční už zajtra v Mníchove, varovali amerického rapera pred používaním nevhodných výrazov počas šou.

Snoop Dogg je hlavným moderátorom večera a tak sa od neho očakáva istá dávka diplomaticie. Keďže je však známy vďaka používaniu nadávok a rôznych sexuálnych výrazov vo svojich textoch, šéfovia MTV majú celkom oprávnené obavy. Raper údajne už dorazil do Mníchova a vyhlásil: "Mníchovčania, pripravte sa, lebo vášho mesta sa zmocňuje 'Veľký šéf', ktorý moderuje tohtoročné EMA. Moderátori minulých ročníkov boli skvelí, ale tento rok to celé posuniem na úplne inú úroveň. Zavolal som svojich homies od východu na západ a garantujem vám, že budeme ako utrhnutí z reťaze. Chápete?"

Anonymný zdroj z radov hudobnej televízie MTV prezradil, že v jej vedení vládne napätie: "MTV vie, že Snoop má obrovskú fanúšikovskú základňu, takže bol veľmi lákavé obsadiť ho na post hlavného moderátora večera. Ale povedzme si na rovinu, mnohí z vedenia sa budú počas celej noci triasť od strachu, aby nezačal hrešiť." Snoopovo správanie bolo adresátom asi 400 sťažností, keď v roku 2005 v živom prenose z Live 8 na BBC zakričal čarovné slovíčko "motherf**ker".

Okrem už známych mien, ktoré sa vo štvrtok v Mníchove predstavia, dnes stránka Mtv.co.uk zverejnila i mená ďalších hviezd, ktoré potvrdili svoju účasť na tomto významnom podujatí. Nebude medzi nimi chýbať Nelly Furtado, ktorá si v hľadisku počká, či náhodou nevyhrala niektorú z cien (čo je dosť pravdepodobné). V radoch moderátorov k Snoopovi, Borisovi Beckerovi, Craigovi Davidovi, Joss Stone a Wyclefovi Jeanovi pribudla bývalá členka Destiny's Child Kelly Rowland, supermodelka Lily Cole a frontman skupiny System Of a Down, ktorý pred týždňom vydal svoj sólový debut 'Elect The Dead', Serj Tankian.

Zdroj: Ema.mtv.co.uk, Mtv.co.uk, wikipedia.org