Jednu z najvýznamnejších postáv pri budovaní punkovej scény v New Yorku, Lindu Stein, našli v stredu 31. októbra zavraždenú v jej byte na 5th Avenue v Manhattane.

Podľa denníka The New York Times ju skoro ráno objavila jej dcéra Mandy ležiac tvárou v kaluži krvi. Súdni lekári potvrdili, že 62-ročná Linda zahynula následkom smrteľných úderov do hlavy a krku. Polícia pátra po stopách a možných motívoch tejto nepochopiteľnej udalosti, ktorá prekvapila a hlboko zarmútila všetkých, čo ju poznali. Ďalšou záhadou tejto udalosti je i fakt, že budova, v ktorej sa vražda stala, je jedna z najlepšie zabezpečených budov v okolí. V jej byte sa nenašla žiadna stopa po násilnom vniknutí alebo lúpeži, napriek tomu, že Linda Stein patrila vďaka svojmu úspešnému biznisu a dobrým známostiam medzi newyorskú smotánku.

"To nie je možné. Je to asi najlepšie zabezpečená obytná budova, akú poznám... je to šokujúce." - povedal jeden z jej susedov. Šokovaný bol i jej dlhoročný priateľ a krstný otec jej dcéry Mandy, Elton John: "Som absolútne šokovaný a zmätený. Boli sme priateľmi vyše 37 rokov a bude tu veľmi chýbať. Urobila veľmi veľa na pomoc boju proti rakovine prsníka a bola veľkou podporou môjej zbierky na boj proti AIDS."

Linda Stein bola začiatkom 70. rokov vedúcou postavou na rozbiehajúcej sa punkovej scéne v New Yorku a spolu s Dannym Fieldsom manažovala aktivity legendárnej skupiny Ramones. Medzi jej blízkych priateľov patrili David Bowie, Talking Heads, Madonna či Depeche Mode. Tých spoznala počas svojho manželstva so Seymourom Steinom, zakladateľom slávneho vydavateľstva Sire Records, ku ktorého rozvoju počas dlhých rokov aj sama prispievala svojimi manažérskymi skúsenosťami.

Od 90. rokov, po ich rozvode, sa rozhodla naplno využiť kontakty, ktoré počas rokov práce v hudobnom biznise získala, a začala podnikať v oblasti nehnuteľností. Veľmi rýchlo si vyslúžila prezývku "Realitný agent hviezd", pretože medzi jej klientmi nechýbali hudobné hviezdy Sting a Madonna, ale ani filmové celebrity ako Bruce Willis, Angelina Jolie, Michael Douglas, či Charlie Sheen.

Zdroj: Nydailynews.com, Undercover.com.au, wikipedia.org