Nový klip britského dua Simian Mobile Disco sa zaradil do skupiny hudobných videí, z ktorých sa dvíha žalúdok. Značnú kontroverziu vyvolalo i obrazové stvárnenie nového singla veteránov Duran Duran.

Nový singel 'Hustler' od electro formácie Simian Mobile Disco, ešte ani nevyšiel (vyjde 26. novembra) a už sú k nemu natočené dva poburujúce videoklipy. Novšia verzia klipu vyvolala veľkú vlnu odporu a diskutuje sa o ňom, ako o jednom z najnechutnejších hudobných videí posledných rokov. Tá prvá, v réžii Saama Farahmanda, bola kritizovaná kvôli príliš vysokej dávke sexuality.

V novom klipe, ktorý je viditeľne inšpirovaný známymi kúskami ako 'Windowlicker' od Aphexa Twina a 'Smack My Bitch Up' od The Prodigy, sa pätica modeliek po skonzumovaní množstva hamburgerov, šľahačky, hranoliek a iných nezdravých neduhov konzumnej spoločnosti zmení na nechutné monštrá. Samozrejme im z toho všetkého navyše príde aj zle a o zábavu je postarané. Prípadné sťažnosti môžete adresovať režisérovi Aceovi Nortonovi, ktorý má okrem množstva podobných zverstiev na konte i nádherné videoklipy ku skladbám 'Thinking About You' od Norah Jones a 'Extraordinary' od Mandy Moore.


Simian Mobile Disco - 'Hustler' (príliš nechutné)

Pre porovnanie staršia verzia klipu formácie, ktorá sa preslávila najmä vďaka skvelým remixom kapiel a interpretov ako Klaxons, Air, Muse či Björk.


Simian Mobile Disco - 'Hustler' (príliš sexi)

Simian Mobile Disco však nie sú jediní, kto svojimi klipmi pokúša trpezlivosť médií. Nový klip Duran Duran bol podľa správ Nme.com dokonca vo Veľkej Británii zakázaný a kapela je nútená prerobiť ho do miernejšej verzie, aby sa klip dostal na britské televízne obrazovky. Ide o videoklip k novému singlu 'Falling Down', ktorý kapela nahrala v spolupráci s Justinom Timberlakeom. Ten sa vo videoklipe neobjavil, no nešťastne sa tváriacich polonahých modeliek v rehabilitačnom stredisku je v ňom viac než dosť. Frontman kapely Simon Le Bon je presvedčený, že tento koncept nádherne súvisí s textom skladby. Posúďte sami...


Duran Duran - 'Falling Down'

Zdroj: Nme.com, Simianmobiledisco.co.uk, wikipedia.org