Bratislavský Nu Spirit Bar pokračuje vo svojej snahe prinášať na Slovensko kvalitnú hudbu zo zahraničia. V pondelok 5. novembra sa tu predstaví Benny Lackner Trio, zoskupenie vedené jedným z klaviristov novej americkej školy. Už dnes si môžete vychutnať i košickú funkovú skupinu Groovin' Heads.

Groovin' Heads - 2. november

Už dnes sa v bratislavskom Nu Spirit Bare rozpúta pravá funková smršť. Košická skupina vedená saxofonistom Máriom Gaberom, ktorého fanúšikovia hudby poznajú aj pod prezývkou Gapa, je jedným z hlavných protagonistov tohto žánru na Slovensku. Skupina vydala svoj debutový album Overstep pred dvoma rokmi vo vydavateľstve Hevhetia a v súčasnosti pracuje na svojom druhom CD. Pred a po koncerte, ktorý sa začne okolo 21:30 bude gramofóny obsluhovať DJ C.O.D.E., ktorý sa svojim funky breakovým setom postará o to, aby párty pokračovala až do rána.

Benny Lackner Trio - 5. november

Benny Lackner je rodený Berlínčan, ktorý sa presťahoval do USA s rodičmi ešte ako dieťa. Často ho porovnávajú so slávnejším krajanom Bradom Mehldauom, s ktorým ho spája nielen spoločné štúdium, ale aj názor na hudbu. Jeho trio v zložení klávesy, kontrabas a bicie vydalo už tri albumy, ktoré sú kritikmi cenené pre svoju drsnú kreatívnu energiu, novátorský zvuk a výborné inštrumentálne výkony. Okrem vlastných kompozícií skupina bodovala aj vydarenými cover verziami, napríklad '99 Luftballons' od Neny alebo Princovej 'Sign of the Times'.

V Nu Spirit Bare skupina predstaví svoje najnovšie CD nazvané 'Pilgrim'. Koncert je súčasťou promo turné k jeho vydaniu, ktoré po Bratislave pokračuje zastávkami v Zagrebe, Ljubljane a Porte a vyvrcholí koncertom v prestížnom newyorskom klube Blue Note. O skupine, ktorá sa do Nu Spirit Baru vracia takmer rok po svojom prvom koncerte, sa dá dočítať viac na Bennnylackner.com, kde sú aj ukážky zo všetkých troch albumov. Po koncerte, ktorý sa začne okolo deviatej, sa za gramofóny postaví DJ Žltá Bednička so svojim jazzfunkovým setom.

Kapacita klubu je limitovaná, preto organizátori pre oba koncerty odporúčajú rezervovať si miesto na 0905865566.

Nu Spirit Bar & Lounge
Medená 16, Bratislava

Zdroj: Nu Spirit