Damon Albarn a Jamie Hewlett, ktorí sú autormi slávnej animovanej kapely Gorillaz, pracujú na dokumentárnom filme o tejto sympatickej zostave.

Dokument s názvom Bananaz bude prvým filmom, ktorý zachytí realitu skrývajúcu sa za postavičkami Murdoca, Noodle, 2D a Russela. Táto vymyslená kapela sa zrodila v hlavách frontmana Blur a animátora Jamieho Hewletta počas neskorej nočnej konverzácie v roku 2000. Ich hudba je kolaboráciou Albarna s mnohými hudobníkmi od De La Soul, cez Roots Manuva až po Neneh Cherry, a ich albumy sú zmiešaninou hip-hopu, breakbeatu, alternatívy a elektronikou ovplyvneného trip-rocku.

Tvorbu filmu Bananaz, ktorého dátum vydania je zatiaľ neznámy, si na svoje plecia zobral Albarnov dlhoročný priateľ Ceri Levy, ktorý v roku 1994 produkoval aj dokumentárny film o Blur s názvom Starshaped.

Už známou novinkou z radov Gorillaz je plánované vydanie albumu 'D-sides', ktorý bude obsahovať b-sides a remixované single z ich druhého štúdiového albumu 'Demon Days'. Album sa na trhu objaví už 19. novembra.

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org