24. a 25. novembra Vás na festivale v A4 - nultom priestore, v Bratislave čaká séria koncertov a performance. Predstavíme technologicky aj esteticky rozmanité podoby práce s živým vizuálom od tvorcov z Čiech, Slovenska a Poľska.

VJ-ing, živá animácia, audioviziálna performance, 16 mm projekcia, najnovšie softvéry aj jednoduché projekčné technológie. To všetko je témou festivalu Next Life Visual, ktorý sa po prvý krát na Slovensku venuje živému vizuálu spojenému s hudobnou experimentálnou scénou.

Projekcia, ktorú mnohí poznajú ako súčasť každej klubovej scény, pohyblivý obraz premietaný za chrbtom DJov je nielen súčasťou tanečných akcií, ale môže byť aktuálnou podobou súčasného umenia a tvorí rovnocenného partnera hudobníkovi. VJing sa zrodil v 70-tych rokoch spolu s videoprehrávačom, aj keď jeho korene siahajú až na začiatok 20. storočia. V 90-tych rokoch sa mimoriadne rozšíril a dnes sa transformuje do rozmanitých audiovizuálnych performance, ktoré Vám na festivale prinášame.

živý vizuál
** je v reálnom čase tvorený obraz
** je charakteristický prepojením hudby, obrazu a výtvarného umenia
** je spojený s prácou s obrazovým samplom, či generovaným obrazom
** jeho súčasťou je improvizácia, každý set je unikátny
** niekedy pracuje s audiovizuálnymi dátovými premenami, zvuk generuje obraz, obraz generuje zvuk

Festival Next Life Visual je zároveň obrazovým warm up-om festivalu radikálnych melódií NEXT, ktorý môžete zažiť 7. - 8. decembra taktiež v priestore A4. Už ôsmy ročník festivalu hudby sa dá onálepkovať hlavne slovami "new", "advanced" a "experimental": čerstvý závan-závin zvukov každoročne posúvajúcich zažité hranice. Viac info na Myspace.com/nextfestival.

Next Life Visual organizuje A4 – nultý priestor ako jeden z prvých multimediálnych víkendov v rámci medzinárodného projektu 4 Reaction, podporeného Medzinárodným visegrádskym fondom, MKSR a Českým centrom.

Viac info a kompletný program na A4.sk/nlf

Zdroj: A4