Zajtra krstí svoj nový album rocková skupina Živé kvety (aktuálny rozhovor si môžete prečítať tu). Keďže akcia je už vypredaná, Živé kvety oslávia vydanie 'Bez Konca' opakovaným koncertom v klube Randal, vo štvrtok 29. novembra.

Predskupinou na obidvoch koncertoch je Prinz von Sternberk. Štvrtkový koncert je zároveň posledným tohtoročným pre Živé Kvety, kultovú slovenskú garážovú skupinu, ktorá je úspešná aj v Čechách a na Morave. O ich novom albume český týždenník Respekt napísal: "Tri akordy a pravda, takto pomenovala svoje zbrane Patti Smith. Živé kvety za posledné roky vyrástli v poetickú jednotku podobne pádnych princípov. Kľúčovým pôvabom skupiny je paradox – jedným pólom je osobná náklonnosť k poézií a obyčajnému bigbítu, druhým nutkanie vykričať to, čo dnes na Slovensku znie až priveľmi ticho."

'Bez konca' je piata štúdiová nahrávka Živých Kvetov, kúpiť sa dá nielen na CD s výpravným bookletom, ale aj v MP3 formáte na stránke vydavateľstva Slnkorecords.sk. Dvanásť nových pesničiek produkoval známy slovenský pankáč Leďo, bývalý gitarista Zóny A.

Živé kvety založili v roku 1994 herečka a speváčka Lucia Piussi, a gitarista Peter Bálik, ktorí sa medzičasom vypracovali na dokonalý tvorivý tandem. Hoci má kapela viac ako dvanásťročnú históriu, albumy nahráva až v posledných rokoch, keď vďaka svojim novým členom našla svoju pravú tvár. Jej fungovanie bolo do jeho zbúrania úzko spojené s kultovým bratislavským divadlom Stoka, kde kapela doprevádzala aj niektoré z divadelných hier, a zahrala niekoľko desiatok nezabudnuteľných koncertov.

Nové CD skupiny Živé kvety môžete vyhrať i v našej súťaži.

Zdroj: elek