Anglická indie rocková kapela Arctic Monkeys zrejme vydala dve nové skladby v limitovanej edícii na vinylovej platni. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby ich nevydali pod pseudonymom...

Nezávislý label Domino Records ohlásil vydanie novej 7" platne kapely s názvom The Death Ramps so skladbami 'Death Ramps' a 'Nettles'. Obe skladby sú však zároveň aj "na béčku" nového singla Arctic Monkeys s názvom 'Teddy Picker', ktorý vyšiel práve dnes. Ďalšou skladbou tohto singla je 'Bad Woman', v ktorej spieva hlavné vokály známy britpopový spevák Richard Hawley.

Domino Records ponúka vinyl The Death Ramps v limitovanej edícii 250 kusov a je ho možné získať len prostredníctvom stránky vydavateľstva - Dominorecordco.com. Takáto forma propagácie a predaja sa však pri nových kapelách väčšinou nerobí a tak vzniká vážne podozrenie, že údajní The Death Ramps sú v skutočnosti Arctic Monkeys. Domino však túto informáciu odmieta potvrdiť, či vyvrátiť.

"Bohužiaľ, nemôžeme vyzradiť skutočnú identitu The Death Ramps, ale je úplne jasné, že sú kapelou s istou romantikou."

'A Certain Romance', v preklade "istá romantika", je pritom názov jednej z najznámejších skladieb Arctic Monkeys. Táto slovná hračka hovorcov vydavateľstva teda len potvrdzuje dohady o tom, že to, čo sa tvári ako nízkonákladové vydanie singla neznámej kapely, je v skutočnosti vzácnou raritou a pokladom do zbierky najoddanejších fanúšikov Arctic Monkeys.

Zdroj: Nme.com, Contactmusic.com