R'n'B hviezda Akon má problémy so súdom, keď na jednom z tohtoročných vystúpení zhodil z pódia mladého fanúšika. Ten následne dopadol na ženu, ktorá utrpela otras mozgu a Akona zažalovala.

15-ročný chlapec údajne počas Akonovho koncertu v newyorskom Fishkille vyliezol na pódiu a speváka vyprovokoval až k násilnému zásahu. Akon chlapca zdvihol na svoje plecia a hodil ho z výšky do davu. Chlapec pristál na jednej z diváčok, ktorá na následok silného úderu utrpela otras mozgu. Zranená Abby Rose následne podala na rapera žalobu. Súd sa konal v pondelok, no Akon si svoju chybu priznať nemieni.

"Akon nemal v úmysle porušiť zákon. Tento nešťastný incident bol následkom spontánnej reakcie počas živého koncertu, ktorú Akon hlboko ľutuje." - tvrdí spevákov právnik Benjamin Brafman.

Na základe vlastnej písomnej záruky bol Akon od ďalších súdnych pojednávaní oslobodený a prípad bude pokračovať v januári už len za prítomnosti jeho právnika. Spevák však i naďalej čelí odsúdeniu za trestný čin druhého stupňa - ublíženie na zdraví, či minimálne pokute za ohrozenie zdravia mladistvého.

Akon, vlastným menom Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam, vyvolal veľkú kontroverziu v apríli, keď počas vystúpenia v Trinidade simuloval sex s mladistvým dievčaťom. Výsledkom bol odchod spoločnosti Verizon od sponzoringu amerického turné speváčky Gwen Stwefani, ktorej mal Akon robiť predskokana.

Zdroj: Nme.com, Undercover.com.au, wikipedia.org
Foto: Myspace.com/akon