Green Day síce už majú nahratých 45 nových skladieb no zdá sa, že na vydanie ich ďalšieho albumu si ešte nejaký ten mesiac počkáme.

Podľa správ na Music-news.com kapela chystá v januári návrat do štúdia, aby dokončila nahrávanie skladieb na nový album. Či už majú z množstva štúdiových nahrávok vybraté tie, z ktorých o niekoľko týždňov už na ostro spravia potenciálne rockové hity roku 2008, zatiaľ nie je známe. Návrat Green Day s novým albumom však bude po obrovskom úspechu predchádzajúceho albumu veľmi ťažkou úlohou a tak si zrejme dajú s jeho vydaním ešte trochu načas.

Isté však je, že album niekedy v priebehu budúceho roka vyjde a možno sa ochutnávky z neho objavia už čoskoro na novej stránke Greenday.com, ktorá by mala mať úplne nový vzhľad práve na motívy pripravovaného albumu. Nová stránka bude spustená začiatkom budúceho roka a podľa informácií, ktoré manažér kapely poskytol webu Music-news.com, by sa na ňom mala objaviť aj úplne nová séria fotografií k novému albumu.

Album 'American Idiot' z roku 2004 sa stal jedným z najpredávanejších albumov posledných desiatich rokov. Zaujímavosťou je, že kapela ním dosiahla prvý obrovský úspech od svojho debutu na major labeli - 'Dookie'. Aj keď sa kapela týmto albumom v roku 1994 okamžite vyšvihla medzi najúspešnejšie americké pop-punkové kapely, ďalšími troma platňami 'Insomniac', 'Nimrod' a 'Warning' na tento úspech ani zďaleka nenadviazali. Podarí sa im s novým albumom zopakovať úspech spred 3 rokov?

Zdroj: Music-news.com, Undercover.com.au, wikipedia.org