Anglická rocková kapela Coldplay v týchto dňoch plánuje svoje veľké koncertné turné, ktorým by mali podporiť vydanie svojho pripravovaného štvrtého štúdiového albumu.

Na svojej stránke Coldplay.com však partička okolo Chrisa Martina naznačila, že pripraviť pôsobivé turné, ktorým by prekonali kvalitu svojich predchádzajúcich živých vystúpení je náročná úloha: "V jednej minúte sme v siedmom nebi kvôli novému nápadu dekorácie pódia a v ďalšej sme celí skleslí, lebo dizajnovanie nových živých vystúpení postupuje strašne pomaly."

S prípravou nového albumu to vyzerá o niečo veselšie: "Snažíme sa spojiť všetky svoje tvorivé sily dohromady, aby sme tie skladby (a všetok rozruch, ktorý k nim patrí) mali čím skôr pripravené na prezentovanie vo veľkom svete. Je úžasné (ale vždy to tak bolo), že naša kreatívna sila sa neustále zhromažďuje. Nedá sa to zastaviť. O niekoľko hodín sa stretneme s unikátnou dychovkou z Brooklynu..."

"A Chris neustále píše... Za posledné dva dni mi ukázal päť nových skladieb. Naozaj netuším, kedy spí." - uvádza sa v blogu skupiny.

Štvrtý štúdiový album, ktorý bude nasledovníkom úspešného 'X&Y' z roku 2005, vzniká pod producentským dohľadom Briana Enoa a na trh by sa mal dostať v prvej polovici budúceho roka.

Zdroj: Coldplay.com
Foto: Myspace.com/coldplay, Coldplay.com