Jedno zo štyroch najväčších hudobných vydavateľstviev, EMI, prežíva v týchto dňoch naozaj búrlivé obdobie. Po tom, čo si jeho predstavitelia vypočuli kritiku Paula McCartneyho a skupiny Radiohead, prichádza správa o tom, že aj Robbie Williams uvažuje nad odchodom z tohto vydavateľstva.

Britské vydavateľstvo má vyše 6 tisíc zamestnancov a svoju hudbu po ním vydavajú umelci ako Lily Allen, Beastie Boys, Blur, Daft Punk, Depeche Mode, Duran Duran, Gorillaz, Norah Jones, George Michael, Kylie Minogue, The White Stripes a mnoho ďalších. Zdá sa však, že veľa dôvodov na spokojnosť s týmto labelom nemajú a Robbie Williams je toho ďalším dôkazom.

Britská popová hviezda podpísala v roku 2002 s EMI zmluvu vo výške 80 miliónov libier na 4 albumy. K naplneniu zmluvy mu ostáva už len jeden album a jedna kompilácia najväčších hitov. Jeho štvrtý album v EMI vyjde už vo februári budúceho roka a bude sa volať 'Let's Swing Again'.

Jeho manažér Tim Clark potvrdil, že po vypršaní zmluvy zostávajú pre jeho klienta otvorené všetky možnosti. V prípade veľkých vydavateľstiev ho trápi najmä to, že nevedia pružne reagovať na rýchlo sa meniace podmienky distribúcie hudby a využívať možnosti súčasných technológií.

"Bol by som veľmi opatrný ohľadne podpisu novej zmluvy s veľkým vydavateľstvom. Čo skutočne nechceme je mŕtva ruka medzinárodných šéfov, ktorí dusia skvelé príležitosti." - povedal Clark pre britský denník Daily Telegraph.

Zdroj: Contactmusic.com, Nme.com, wikipedia.org