Podľa slov frontmana známej americkej rockovej skupiny R.E.M., Michaela Stipea, je nahrávanie nového albumu dokončené. 14-ty album tejto kapely vyjde 1. apríla 2008.

Názov albumu, ktorý bude prvým od 'Around the Sun' z roku 2004, zatiaľ nebol zverejnený. Michael Stipe však minulý týždeň na jednej charitatívnej akcii v New Yorku istému novinárovi prezradil: "Poviem vám tajomstvo: Máme hotový naozaj skvelý album. Očakávajte veľkú zmenu. Vyjde to na Deň bláznov v apríli."

Kapele pri nahrávaní nového albumu asistoval producent Garret "Jacknife" Lee, ktorý je známy najmä vďaka svojej práci s britskými alternatívnymi kapelami Snow Patrol a Bloc Party. REM si svoje niektoré skladby z pripravovaného albumu otestovali už v lete, keď v írskom Dubline na "pracovnej skúške" odohrali zopár nových kúskov, a v októbri na CNN odpremierovali novú skladbu 'Until the Day Is Done' ako súčasť traileru k dokumentárnemu programu Planet In Peril.

O práci s alternatívnym producentom sa basgitarista Mike Mills v rozhovore pre Billboard vyjadril veľmi pozitívne: "On je presne to, čo sme v tomto štádiu našej kariéry potrebovali. Je veľmi ochotný experimentovať. Dáva veciam voľnosť. Je to zábava, uvedomuje si, že toto je niečo, čo sme chceli byť schopní robiť a užívame si to tak, ako sa len dá."

Na nahrávaní nového albumu v štúdiu sa okrem Stipea, Millsa a gitaristu Petra Bucka aktívne podieľali aj dvaja členovia širšej "tour zostavy" Bill Rieflin a Scott McCaughey.

Zdroj: Music-news.com, Billboard.com, Nme.com, wikipedia.org
Foto: Remhq.com