Podľa Eminemovej matky raper klamal o svojom detstve, aby sa stal uznávaným na hip-hopovej scéne. Svoju historku o ťažkom chudobnom detstve a dospievaní si údajne vymyslel po neúspechu svojho prvého albumu 'Infinite'.

Debbie Nelson, matka Marshalla Mathersa III známejšieho vo svete hudby pod umeleckým menom Eminem, vo svojej knihe 'My Son Marshall, My Son Eminem' ("Môj syn Marshall, môj syn Eminem") tvrdí: "Po tom, ako sa jeho prvý album 'Infinite' stal prepadákom, sa "znovuzrodil" ako chlapec z chudobnej bielej rodiny so šialenou matkou, ktorá je sociálny prípad. Bola som šokovaná, keď som prvý krát počula jeho texty, ale on ma neustále ubezpečoval, že to celé je veľký vtip. Kvôli Marshallovi som sa s tým napokon zmierila."

Debbie je však údajne už unavená z neustálej kritiky svojej vymyslenej zlej výchovy a knihu napísala práve preto, aby "uviedla veci na pravú mieru". Už v roku 2002 podala na svojho syna žalobu za očierňovanie, za ktoré žiadala odškodné vo výške 7 miliónov dolárov. Podrobnosti ich sporu však zverejnila až teraz vo svojej knihe.

Okrem toho v nej uvádza i to, že hviezdny raper, známy aj vďaka filmu 8 Mile, tak žiarlil na jej priateľa, že im počas ich svadobnej noci nedovolil spolu spať a údajne ju na svoje 23. narodeniny fyzicky napadol.

Eminemova matka v knihe, ktorá vyjde na budúci rok, hovorí aj o raperovom psychickom stave. Podľa jej slov je Eminem maniodepresívny a jeho stav sa ešte zhoršil po tom, ako mu bývalá manželka Kim Mathers porodila dcéru Hailie. Knihu údajne napísala aj preto, aby tým svojmu synovi pomohla.

"Debbie dúfa, že si ju prečíta a uvedomí si, ako veľmi ho miluje. Bojí sa, že ho bude musieť čoskoro pochovávať, ak mu nepomôže... Všetci ho vidíme potácať sa na pokraji sebadeštrukcie." - uviedol pre hip-hopový magazín SOHH.com zdroj blízky Eminemovej rodine.

Zdroj: Nme.com, Music-news.com, SOHH.com