Polovica alternatívneho dua The White Stripes a člen formácie The Raconteurs prezradil, že momentálne pracuje na troch veľkých projektoch. Zrušenie turné The White Stripes pre chorobu Meg White mu prinieslo kopec času na prácu v štúdiu.

"Polovica mňa bola rada, pretože pracujem na troch ďalších projektoch, na ktoré by som nemal popri turné vôbec čas," - priznal spevák a multi-inštrumentalista Jack White v rozhovore pre Seattle Times. "Naozaj som sa obával, že nebudem môcť robiť veci, ktoré som chcel, kvôli tomu, že budem na turné."

White neprezradil mená ďalších projektov, na ktorých pracuje, no poprel, že by to mal byť nový album The Racounters alebo jeho vlastná sólovka, o ktorej sa už dlho pošepkáva. Zároveň dodal, že zrušenie koncertov neznamená koniec The White Stripes: "Ak by to došlo k štádiu, kedy by Meg povedala 'Nechcem už byť v tejto kapele, už ma to vôbec nenapĺňa', tak by to bolo o niečom inom. Ale ona nič také nehovorí."

Na otázku ako dlho potrvá ich koncertná prestávka, ktorú si v septembri vynútil zlý psychický stav 33-ročnej Meg, odpovedal slovami: "Myslím, že to závisí od nej... už vyzerá byť plná života. Keď sme nahrávali 'Conquest' (nový singel), bola na tom veľmi dobre. Rozmýšľal som, či ju to (nahrávanie) ešte bude vôbec zaujímať, ale bola úplne nadšená."

Jack White v rozhovore priblížil aj zákulisie ich spolupráce s Beckom: "Mali sme nejaké rozrobené skladby, ktoré nie a nie dokončiť. Meg a ja sme ich nikdy spolu naozaj nehrali, a tak sme sa ich v Beckovej obývačke akoby učili. Jeho štúdio nebolo pripravené, tak to jednoducho rozbalil priamo v obývačke. Bol pre nás veľkou inšpiráciou, pretože má zaujímavý pohľad na folkovú hudbu, veľmi rozdielny od nášho pohľadu na folk."

32-ročný Jack White, vlastným menom John Anthony Gillis, si okrem svojich hudobných projektov stihol tento rok zahrať Elvisa v pripravovanom filme Walk Hard - paródii na známu filmovú biografiu Johnnyho Casha Walk The Line.

Zdroj: Nme.com
Foto: Whitestripes.com