Americká alternatívno-rocková kapela Smashing Pumpkins nahrala zopár nových, čisto akustických skladieb, ktoré vydajú hneď v druhý deň nového roka cez iTunes.

Prezradil to v rozhovore pre Billboard frontman Billy Corgan. Rok 2007 sa pre kapelu niesol v znamení návratu bubeníka a zakladajúceho člena Jimmyho Chamberlina a comebackového albumu 'Zeitgeist'. S novým albumom sa Smashing Pumpkins vydali na turné, ktoré bude v novom roku pokračovať od 27. januára, kedy hrajú v srbskom Belehrade. V prestávke medzi jednotlivými časťami turné sa však rozhodli vydať niekoľko nevydaných skladieb.

EP s názvom 'American Gothic' bude obsahovať skladby 'The Rose March', ktorú fanúšikovia už mohli počuť aj na koncertoch aktuálneho turné, 'Sunkissed', 'Pox' a 'Again, Again, Again (The Crux)'. Billy Corgan o novom EPčku hovorí: "Napísal som nejaký nový materiál, keď som býval v Asheville a San Franciscu (začiatkom roka), a fanúšikovia sa nás stále pýtali, či niečo z toho nevydáme."

"iTunes nás oslovili, že by sme niečo spolu mohli vymyslieť, takže sa nám to práve hodilo," - dodal 40-ročný spevák a gitarista. 'American Gothic' vyjde 2. januára 2008 exkluzívne na iTunes.

Zdroj: Music-news.com, Billboard.com