Čo by to asi mohlo byť? Michael Jackson sa celkom iste čoskoro rozpadne, po Willovi Smithovi vo svete hudby niet ani chýru ani slychu a Tupac "2pac" Shakur je predsa dávno mŕtvy. Napriek tomu je voči nim namierená rovnaká žaloba - za ilegálne použitie istej skladby z roku 1967.

Soulový spevák Syl Johnson, vlastným menom Sylvester Thompson, sa po dlhých rokoch rozhodol vyrovnať si účty so známymi hudobníkmi, ktorí bez jeho povolenia samplovali skladbu 'Different Strokes'. V súdnej žalobe tvrdí, že táto skladba bola použitá pri tvorbe songov 'Blood on the Dance Floor' od Michaela Jacksona, 'Who Stole The DJ' od Willa Smitha a 'Peep Game' od 2paca. Skladbu 'Different Strokes' pritom rovnako bez okolkov samplovali aj Wu-Tang Clan a MC Hammer.

71-ročný hudobník má buď mizerný dôchodok, alebo si až teraz uvedomil, že samplovanie starých funkových a soulových platní je už vyše 2 desaťročia základným kameňom hip-hopu, drvivej väčšiny elektronickej hudby i súčasného urban popu. Ďalšie žaloby totiž podal aj proti dávno zaniknutej hip-hopovej formácii N.W.A. za ich 'Real Niggaz Don't Die' a raperovi KRS-One za jeho 'Criminal Minded'.

Syl Johnson, ktorý vo svojich najlepších rokoch spolupracoval s legendami "čierneho blues" ako Magic Sam, Junior Wells a Jimmy Reed, požaduje vo svojich žalobách finančné odškodné v nešpecifikovanej výške. Ak by to isté robil napríklad nebohý James Brown, tak by seba i svoju rodinu vďaka svojej hudbe mohol prostredníctvom súdov spokojne živiť ešte ďalšie dva životy.

Zdroj: Music-news.com, wikipedia.org